Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tuzlu Su Bitkisi Condylactis gigantea (Haiti Anemonu/Pembe Uçlu Anemon)

3

3213

Misafir
Misafir Üye
condy_anemone.png
condylactis_anemone.png


Latince Adı: Condylactis gigantea

Ortak İsimler: Haiti anemonu, Pembe uçlu anemon.

Bakımı: Zor..

Boyut: 6 - 10 inç (15 - 25 cm)

pH: 8,1 - 8,4

Karbonat Sertliği (dKH): 8 - 12°

Sıcaklık: 75°F - 82°F (25°C - 28°C)

Yaşam Süresi(Ömrü): Anemonların sürekli olarak yaşadıkları, yani vahşi doğada çok uzun süre yaşayabildikleri düşünülmektedir.

Aydınlatma: Önerilen minimum aydınlatma seviyeleri, standart derinliğe (24 inç) sahip tanklarda 50/50 (aktinik/10.000k gün ışığı ampulleri) güç kompaktları ve daha derin tanklarda HO, VHO veya Metal Halojenürler olacaktır.

Menşei/Habitat: Karayipler, Batı Atlantik

Anemon Mizaç / Davranışı: Uygun bir yer bulmak için tankın etrafında hareket edebilirler. Condy anemonunun sokması mercanlara, balıklara ve diğer anemonlara zarar verebilir.

Üreme: Eşeysiz yetiştiriciler.

Minimum Tank(Akvaryum) Boyutu: Minimum 30 galon (114 litre)

Tank(Akvaryum) Arkadaşları: Resif tankları için iyi bir seçim değildir çünkü tanktaki diğer hareketsiz hayvanları sokabilirler. Ayrıca daha küçük balıkları sokup zarar verebilirler.

Anemon Hastalığı: Anemonlarda belirtileri ve bunlara karşılık gelen hastalıkları teşhis etmek zor olabilir. Ölmekte olan anemonların, tank sakinlerine zarar verebilecek ve hatta onları öldürebilecek toksinleri suya saldığına inanılıyor.

Balık Yemi/Diyet: Yerel bakkaldan karides ve istiridye şeklinde çok küçük, ince parçalar halinde kesilmiş taze deniz ürünleri günaşırı anemonunuza verilebilir. Ayrıca fotosentetiktirler, yani ihtiyaç duydukları enerjinin bir kısmını tank ışıklarından alırlar. Lütfen bu anemonları standartların altındaki aydınlatma sistemleriyle tutmaya çalışmayın.

Tank Bölgesi: Yavaş hareket eder ve kendilerini haftalarca bir yere sabitleyebilir, ancak canları istediğinde yeni bir noktaya geçebilirler.​
 

Benzer konular

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
986
494
325
Ödüller
13
LV
4
 
elinize sağlık, fakat "tuzlu su hayvanı" gibi bir kısım varsa oraya taşınmalı bu rehber
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt