Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Cyriopagopus sp. Hati Hati

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
images (5).jpeg

Bilimsel Adı : Cyriopagopus sp. Hati Hati

Hobi Adı : Purple Earth Tiger

Bulunduğu Bölge : Endonezya

Tip : Ağaç türü

Büyüme Hızı : Hızlı,
dişiler 14-15 erkekler 4-5 yıl yaşayabilir

Karakteri : Defansif ve Agresif

Sıcaklık : 24-28°C (Yaz), 21-24°C (Kış)

Nem : %70 - %80

Eski dünya : Bombalama tüyleri yoktur

Yaşam alanı : Dikey boşlukta örümcek boyutunun en az 4 katı, bir saklanma ve bir su kabı ile 5 cm alt tabaka ile içi boş ağaç kabuğu, dallar gibi dikey saklanma alanı oluşturarak ağaç düzenlenmesi..

Açıklama : Mor dünya kaplanı gerçekten de resimlerde olduğu kadar güzel. Karnında koyu kaplan çizgili mor tonları olan, bacaklarındaki koyu mavi renkli tüyleri ve açık kemik rengi gövdesiyle çarpıcı bir görüntüye sahip olan ve 15 cm bacak açıklığına sahip büyük tarantula türlerinden biridir.
sling (yavru) olarak aldığınızda ilk başlarda teraryum tabanında perdeli karmaşık yuvalar inşa edecekler ve büyüdükçe yavaş yavaş daha ağaç türü gibi davranıcaklar..
İştahlı ve sağlam bir eski dünya tarantulası olan "hati hati", ciddiye alınması gereken ve herhangi bir tehdit göstergesinde size dönüp yüzleşmekten çekinmeyecektir.. arka arkaya birkaç kez dişlerini size göstererek uyarabilir ve bu nedenle uyarıyı dikkate alın, aksi takdirde acı verici bir deneyim yaşayabilirsiniz.. biraz tecrübe edindikten sonra hobinizde olması gereken güzel türlerden bir tanesi

Juvenile (genç)
images (6).jpeg
 

Benzer konular

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Hem çok istediğim okudukça (Nedense) bir gerildiğim tür. Gerçi benim T. Vagans da büyüyor büyüdükçe ona da daha hayran olurken tırsmıyor değilim :D Bir ara çok gerilim filmi izledim. Bu duygular bundan. :)
 

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
986
494
325
Ödüller
13
LV
4
 
cyriopagopus cinsine ait değil taksanomik olarak doğrusu ornithoctoninae sp. hati hati olurm kayıtlı bir türü yok
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt