Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Dev Afrika Salyangozu - Achatina fulica

xqewz

Pupa
Yasaklanmış Üye
8 Ocak 2023
74
25
30
Ödüller
1
LV
1
 
576799-6f5a6bacc9ec4148ab381d20a5b463f9.jpeg


Egzotik hayvanların en zararsızlarından biri olan D.A.S(Dev Afrika Salyangozu) bakım kolaylığı ve hızlı gelişmesi yönünden pek çok hobicinin tecrübe ettiği veya tecrübe etmesi gerektiği canlı olduğunu düşünüyorum. Bu sümüklü dostlarımızı sahiplenmek isteyen kişiler için güzel bir rehber olacağını düşünüyorum. Farklı kabuk renklerine sahip türleri de mevcuttur.

Latince Adı: Achatina fulica

Zorluk Seviyesi: Kolay

Bulunduğu bölge: Afrika

Ömürleri: 5-10 yıl

Boyutları: Doğduklarında 0.5 cm olan D.A.S'ları 12 cm boya ulaşmaları yaklaşık 1 yıllarını alıyor.

Yaşam Alanı: Tercihen saklama kabı, akvaryum; Tabana hindistan cevizi torfu kullanmanızı öneriyorum, talaş denemiştim hiç sevmediler talaşı hareketlerini zorlaştırıyor. Torfu eğer erişkinse içine kendini gömebileceği yükseklikte koymanız gerekiyor. Kabın, akvaryumun düzenli hava sirkülasyonuna ihtiyacı vardır. Yaşadıkları ortamın nemli olması, torfun çamur olmaması gerekir.
Beslenme: Besin olarak vereceğiniz çoğu meyve sebzeyi ayırt etmeksizin tüketeceklerdir(Marulu çok severler). Süt ürünleri, soğan vb. vermeyiniz. Kabuk gelişimleri için kalsiyum şarttır; petshoplardan kalamar kemiği(mürekkep balığı kemiği) alabilir veya yumurta kabuğunu un gibi yapıp yiyeceklerinin üzerine serpiştirebilirsiniz.
Üretim: Yaklaşık 6 aylık olan sağlıklı D.A.S'larımız çiftleşmeye hazırdırlar, üretimde herhangi iki D.A.S bulunması yeterlidir. Hermafrodit(Hem dişi hem erkek üreme organı mevcut) canlılar oldukları için birisi dişi rolünü diğeri erkek rolünü üstlenip çiftleşmeyi gerçekleştireceklerdir. 1 ay içinde dişi yumurtalarını torfun altına gömecektir, yumurtaları ayrı bir kaba almanız daha iyi olur kırabiliyorlar. Yavrular yumurtadan yaklaşık 2-3 haftada çıkıyorlar. Yeni yumurtadan çıkan D.A.S'ları 2-3 gün bir şey vermeyiniz kendi yumurtalarında ki besinleri tüketsinler daha sonra marul gibi yumuşak bir besin verebilirsiniz, kalamar kemiğini eksik etmeyin.

 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt