Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

En Sık/Seyrek Bulunan Karıncalardan Bahsedelim

Minimo

Pupa
18 Haz 2020
10
4
30
LV
0
 
Türkiye içinde en sık bulunan karınca cinsleri ve en nadir, seyrek bulunan karınca cinsleri nelerdir?
 

Tibuk

Kraliçe
Deneyimli Hobici
20 Nis 2021
563
496
375
Ödüller
9
LV
3
 
En yaygın cinsler myrmicinae ve formicinae alt familya üyeleri genel olarak. Yaygınlığı az olanlar ise ponerinae ve dolichoderinae alt familyası üyeleri olan cinsler. Çok fazla cins olduğu için alt familyalara göre söylemek daha pratik geldi. Ya da üşenmek de denilebilir.
 
28 Nis 2021
12
2
30
LV
0
 
Lasius baya yaygın
En az olmasa da componatus sanctus azdır gibime geliyor messorlar da lasius kadar olmasa da yaygın
 

Ömer Faruk Karanfil

Kraliçe
Deneyimli Hobici
16 Haz 2020
572
447
325
Ödüller
8
LV
3
 
öznel bi konu aslında bu :) benim burada camponotus çoooook nadirken başkasının memleketinde messor çoook nadir, tartışmaya açık konu :D
 

enes☆

Kraliçe
Deneyimli Hobici
11 Tem 2020
912
556
375
Ödüller
12
LV
4
 
Strumigenys, bir ben bir de hobiye yeni başlamışken bir hobidaş bulduydu başka bilmiyorum Türkiye'de.
Onun dışında birçok cins zor bulunuyor hakikatten.
Bir cinsin/türün muhtemel nadir cins olma sebepleri; parazitik/köleci olması, kriptobiyolojik yaşam tarzı veya makro habitat tercihi, boyut ve beslenme sitili gibi gibi birçok şey denilebilir. Hemen aklıma gelen cinsleri yazayım.
Polyergus
Proformica-rossomyrmex (ikilisi)
Parazitik Tetramorium (2 cins var)
Formicoxenus (yanlış hatırlamıyorsam rufa gibi formica yuvalarına konaklanıyorlardı)
Ordu karıncaları (2 cins)
Proceratium (bu da ilginç bir cins bakımı zor)
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt