Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tuzlu Su Bitkisi Entacmaea quadricolor (Bubble Tip Anemon/Balon Uçlu Anemon)

3

3213

Misafir
Misafir Üye
bubbletipanemone2.png
bubble-tip-anemone-lg.png


Latince Adı: Entacmaea quadricolor

Ortak İsimler: BTA, Yeşil Kabarcık Ucu, Ampul Dokunaç Anemonu, Gül Kabarcık Ucu, Bordo Deniz Anemonu.

Bakımı: Orta ila Zor.

Boyut: 12 inç'e (30 cm) kadar.

pH: 8,1 - 8,4

Karbonat Sertliği (dKH): 8 - 12°

Sıcaklık: 75°F - 82°F (25°C - 28°C)

Yaşam Süresi(Ömrü): Vahşi doğada son derece uzun yaşam süresine sahiptir.

Aydınlatma: Önerilen minimum aydınlatma seviyeleri, standart derinliğe (24 inç) sahip tanklarda 50/50 (aktinik/10.000k gün ışığı ampulleri) güç kompaktları olacaktır. 24 inçten daha derin tanklar için T5'lere, LED'lere, HO, VHO'ya veya Metal Halojenürlere ihtiyacınız olacaktır. İstedikleri bir noktayı bulmak için hareket edebilirler ve bu durum tanktaki ışık miktarıyla ilgili olabilir. Çeşitli aydınlatma seviyelerine uyum sağlayabilirler.

Menşei/Habitat: Fiji, Singapur.

Anemon Mizaç / Davranışı: Uygun bir yer bulmak için tankın etrafında hareket edebilirler. Kum alt katmanındaki canlı kaya çıkıntıları sıklıkla tercih edilen yerlerdir. Diğer anemon türlerine göre daha az etkili olabileceği görülse de, tank sakinlerini dokunaçlarıyla sokabilirler.

Üreme: Hem aseksüel hem de cinsel yetiştiriciler. Anemon üremesi taramalı elektron mikroskobu kullanılarak incelenmiştir. Çoğunlukla bölünerek kendilerini klonlarlar. Her iki yarıya da ağız ve ayak parçası yapıştırıldığı sürece onları kendiniz de ikiye bölebilirsiniz, çabuk iyileşir, Okyanusta, yüzey suyu sıcaklığının 28° santigrata ulaştığı Ağustos ve Ekim ayları arasında yumurtlarlar.

Minimum Tank(Akvaryum) Boyutu: Minimum 30 galon (114 litre)

Tank(Akvaryum) Arkadaşları: Resif tankları için düşünülebilir. Anemon karidesi ile E. quadricolor arasındaki ilişki üzerine ilginç bir çalışma yapılmıştı. Bu, her iki türün de ilişkiden fayda sağlamasına rağmen, karidesin anlaşmadan daha iyi sonuç aldığını gösteriyor.

Anemon Hastalığı: Anemonlarda belirtileri ve bunlara karşılık gelen hastalıkları teşhis etmek zor olabilir. Yetersiz ışık ve yetersiz anemon beslemesi olan tanklar genellikle birkaç ay sonra solup gider. Özgül ağırlığı daha yüksek olan tuzlu suyu tercih ederler. 1,023 - 1,025 aralığındaki suyu hedefleyin. Ölmekte olan anemonların, tank sakinlerine zarar verebilecek ve hatta onları öldürebilecek toksinleri suya saldığına inanıldığını unutmayın.

Balık Yemi/Diyet: Ek beslemelerin (haftada iki kez) klonlamayı teşvik ettiği anekdot olarak rapor edilmiştir. Besleme, aydınlatma seviyelerini düşürecek tanklarda daha da önemli bir rol oynayabilir.

Tank Bölgesi: Yavaş hareket eder, ancak uygun bir yer bulduklarında genellikle tankın içinde hareketsiz kalırlar.​
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt