Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Formica kış uykusu

HamitANT

Süper Majör
25 Nis 2020
213
88
140
LV
0

arkadaşlar 25-30 işcili formica rufibarbis kolonimi kış uykusuna yatırmalımıyım ? yatırırsam ne zaman yatırayım ve kaç derecede durmaları gerek ? bide kış uykusu boyunca hiç rahatsız etmeyecekmiyiz ? yani besleme vs yapılmıyor mu ?

Benzer konular

14 May 2020
455
174
185
Ödüller
4
LV
2

5-8 derecede ekim sonundan mart sonuna kadar diye yazıyor yeni araştırdım bende. Işçi sayımız ayni ben yatırmayı düşünüyorum 10 gün içinde. Işçiler riske giriyormuş ama kraliçeyi bilmiyorum.

❀mia

Kraliçe
27 Eyl 2020
736
333
325
Ödüller
8
LV
3

arkadaşlar 25-30 işcili formica rufibarbis kolonimi kış uykusuna yatırmalımıyım ? yatırırsam ne zaman yatırayım ve kaç derecede durmaları gerek ? bide kış uykusu boyunca hiç rahatsız etmeyecekmiyiz ? yani besleme vs yapılmıyor mu ?
kış uykusunda besleme yapmana gerek yok dostum karıncalar kış uykusuna geçmeden önce her zamanki gibi beslemesini yap onlar kış uykusuna geçince metabolizmalarını aşırı yavaşlatırlar bu sebepten yiyecek ihtiyacı duymazlar

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

Bende de 30-40 işçili 2 adet rufibarbis kolonisi var balkona koydum yavaş yavaş soğuyor şubat ve ya mart sonuna kadar yatıcaklar kış uykusunda beslemeye gerek yok

❀mia

Kraliçe
27 Eyl 2020
736
333
325
Ödüller
8
LV
3

Şunu da ekliyeyim kış uykusuna yatırcaksan aniden sıcaklığı düşürmek yerine kademeli bir şekilde yavaş yavaş sıcaklığı düşür

HamitANT

Süper Majör
25 Nis 2020
213
88
140
LV
0

Bende de 30-40 işçili 2 adet rufibarbis kolonisi var balkona koydum yavaş yavaş soğuyor şubat ve ya mart sonuna kadar yatıcaklar kış uykusunda beslemeye gerek yok
abi peki ya oglen ne oluyor ? yani gece sogukken sabah birden isiniyor vs. bundan dolayi uyku bozulmuyormu

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

abi peki ya oglen ne oluyor ? yani gece sogukken sabah birden isiniyor vs. bundan dolayi uyku bozulmuyormu
Öğlen sıcaklık çok yükselmiyor ve geceden öğleme kadar saatler var bu değişim oldukça yavaş oluyor zaten doğada da bu durum böyle hep aynı sıcaklık değil sıkıntı olmaz o nedenle

Users who are viewing this thread

Üst Alt