Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Formicarium Yapımı

  • Konbuyu başlatan Dr.
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:05

Dr.

Yumurta
6 Haz 2020
1
0
5
LV
0
 
Arkadaşlar merhaba Formicarium için alçı malzemesi kullansam karıncalar için bir sorun teşkil edermi ?
 

Benzer konular

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
Merhaba Dr,
öncelikle aramıza hoş geldin :)
Dışarıda dökme olarak satılan alçıları kullanıp sorun yaşamayan birçok kişiyi gördüm ama siz yinede koloni etkilenmesin diye daha hassas olabilirsiniz. Mesela ders kullanmak isteyenler Kalekim Fugapool 2900 ve buna benzer birkaç ürününü kullanıyor. Suyu taşıyabilmesi (yuva içinde nem dengesini korur) ve bazı havuzlarda kullanıldığı için sağlığı daha az etkilemesi yönünden etkili olur diye düşünüyor. Bunun gibi alternatif ürünleri veya bilindik markaları kullanmanız daha sağlıklı olur. Deneme yapmak için birçok markaya ait alçıyı aldım fakat yoğunluktan ötürü kolonilerde test etme fırsatı bulamadım. Size direkt şu ürünü alın diyemiyorum ama youtube üzerinde alçı formikaryum yapan videoları izlerseniz sizin için ön bilgi sağlayacaktır.

Yaşam alanı (yuva için) gaz beton, beslenme alanı için alçı kullanılmasını daha çok seviyorum. Hem daha havadar ve nem kontrolü daha sağlıklı
Karınca Çiftliğim kanalında alçı ile besleme alanı videosu vardı:

Sorunun dışına çıkmışım ? Alçı kullanabilirsiniz (y)
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt