Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Gecko(m) Hakkında

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Arkadaşlar bir terslik olmaz ise kısa bir süre sonra bir Geckom olacak. Kafamdakileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
* Önce yuva boyutlarından başlayayım. 60cm. uzunluk x 40cm. genişlik x 25cm. genişlikte bir yuva çok mu büyük olur? Yuvanın üstüne 3 tane 7 cm. genişliğinde bir delik açıp, üzerini ince tel örgü ile kapatmayı yanlara da 2 tane 7 cm. delik aşarak mutfakta kullanılan süzgec yapıştırarak havalandırma yapmayı düşünüyorum. Yan havalandırma delikleri karşılıklı olmasa sorun olur mu? Çünkü yuvayı köşeye koyacağım için bir deliği biraz kenarda düşünüyorum.

* Yuvaya sereceğim kağıt havluları 2 günde bir mi değiştirmeliyim?

* Yuva içine bir sauna odası koyacağım. Plastik ufak bir kap alarak üstünü kesip rahatça girip çıkabilir diye düşünüyorum. İçine torf mu, talaş mı, yoksa farklı bir malzeme mi koymam daha uygun olur?

* 1,5 yaşında olan bir dişi gecko için ezilmiş meyva da verileceğini okudum. Vermemem gereken meyva var mı?

* Hergün unkurdu versem (bir süre) sorun olur mu? Tarantula için niye kime kısmet :D

* Bunlar dışında dikkat etmem gereken aklınıza gelen bir konu var mı?

Biraz çizim aceleye geldi ancak fikir verebilir diye düşünüyorum.

Saygılarla
 

Ekli dosyalar

  • Gecko Yuva 02.jpg
    Gecko Yuva 02.jpg
    81.9 KB · Görüntüleme: 197

Benzer konular

Onlorot

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
Sponsor
1 May 2020
922
671
375
Ödüller
16
LV
5
 
Sadece gecko demişsiniz. Crested Gecko ise teraryum tamamen yanlış, leopard gecko ise meyve püresi verilmiyor. Canlı leopard mı crested mı veya başka birşey mi onu söylerseniz ona göre yardımcı olalım.
 
Son düzenleme:

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Sadece gecko demişsiniz. Crested Gecko ise teraryum tamamen yanlış, leopard gecko ise meyve püresi verilmiyor. Canlı leopard mı crested mı veya başka birşey mi onu söylerseniz ona göre yardımcı olalım.
Hocam hayırlı sabahlar öncelikle, açıkcası arada ki arkadaşa sordum bilmiyorum dedi. Ona da bir arkadaşı söylemiş :D Arada ki arkadaş güvenilir olduğu için çok sorun yapmadım. Bu konuda cahil birisi olduğu için sormam gereken soruları da soramadım. Bir terslik olmaz ise bugün gidip teslim alacağım. Aldığım zaman resim çeker atarım. O şekilde ilerleriz isterseniz. Yardımınız için çok teşekkür ederim. En kısa sürede yeni mesajda görüşmek üzere :)
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Hocam az önce arkadaşı aldım, daha isme karar vermedim. Bugün isimde koyacağım. Resimleri ekledim. İsterseniz buradan da sorabilirim isterseniz özelden de devam edebiliriz. Siz nasıl uygun görüyorsanız. Düşüncelerinizi sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyorum :) Yolculuğu uzun olduğu için bayağı durgun şu anda vücududa soğuk. Şimdilik geçici yada sürekli yaşayacağı yaşam alanına koydum. Altına da bir ısıtma pedi koydum. Isısı 26'ya ayarlı. Kendisine gelmesi için bıraktım. Birde içine su koydum şimdilik
 

Ekli dosyalar

  • Gecko_01.jpg
    Gecko_01.jpg
    137.3 KB · Görüntüleme: 191
  • Gecko_03.jpg
    Gecko_03.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 191

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
Kuyruğu görünce bende aynı şeyi düşündüm bir an önce beslenmeli umarım toparlanır sıcaklığı 30 derece üstünde tutulmalı
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Açıkcası yazmıştım arıyorum diye, ama nasip işte hocam herşey durumunun kötü olmasına bakılamamasına cidden üzüldüm. Resimdekiler bununla birlikte gelenler. Ne yapmam gerektiğini söylerseniz basamak basamak (aptala anlatır gibi. şaka yapmıyorum), hem daha doğru hareket ederim hemde onun için daha iyi olur. İnsanları cidden anlamıyorum. Arkadaşın durumu hakkında yorum yapmıyorum. Ben elimden geleni yaparım ve yapacağım.
 

Ekli dosyalar

  • Gecko_04.jpg
    Gecko_04.jpg
    100.3 KB · Görüntüleme: 194

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Anladım hocam teşekkür ederim. Arkadaş çok ürkek, o kadar yazı okudum o kadar video izledim ancak sonuçta ne okursanız okuyun, ne izlerseniz izleyin. İnsan yaşayarak tecrübe ediyor. Force feeding akşam denerim biraz kendine gelsin diye düşünüyorum. Gözünü yeni yeni açıyor. Ve hareket ediyor. Yuvaya resimdekini koydum şimdilik. Önüne un kurdu attım (onunla gelen) ama yemedi. Belki az sonra yer. Birde meyva falan da alayım ne alıp püre haline getireyim?
Tarantula konusunu da açtığımda hep aynı şeyi dedim, ne kadar okursanız okuyun tecrübeli arkadaşların düşünceleri herşeyden önemli. Ön bilgi sadece o ev arkadaşınıza uygun ortam verip veremeyeceğiz ile alaklı açıkcası.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaş ile konuştum, durumu nedenleri anlattım. Oda bana düşüncelerini paylaştı. Hiçbir konuda en ufak bir sorun çıkartmadı. Gönderin geri hocam dedi. Pazartesi geri göndereceğim. Hatta ben göndermeden parayı bile geri iade etti. Arkadaş hala bende ona geçici ortam hazırladım orada duruyor uyuyor. Geldiğinde ısısı çok düşüktü şimdi daha iyi gibi. Ama hala yemek yemiyor. Force feeding olayı için açıkcası canlıya zarar veririm diye birşey yapamıyorum. Tecrübesizliğimden dolayı.
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt