Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Hangi kabuk tarantula için hangi tarz bir teraryum yapılmalıdır ?

SomeBody

Media
Kıdemli Editör
26 Nis 2023
77
64
50
Ödüller
1
LV
1
 
Hangi kabuk tarantula için hangi tarz bir teraryum yapılmalıdır?

• Elbette bir tarantula için teraryum lazımdır, fakat ne tarz bir teraryum yapılmalıdır? Haydi biraz bunun hakkında bilgi edinelim.

sizler için yer,ağaç ve tünel türü tarantulaların hangi tarzda bir yuva hazırlanması gerektiğini listeledim

Yer Türü ( Sling,OrtaBoy/Adult

• Yer türü tarantulanız var fakat ne tarz bir yuva ister bilmiyorsanız şimdi sizlere anlatacağım hadi *basit ve sağlıklı* bir teraryum yapalım,

Sling ( L1/L4 )

• Sling bir tarantulanız var ise sadece torf koymanız yeterlidir kabınızı çok büyük seçmeyin küçük kare bir kap yeterli olacaktık fakat torfu biraz fazla koymanız iyi olacaktır örnek fotoğraf aşağıya koyacağım.
images - 2023-12-28T170749.055.jpeg

OrtaBoy/Adult

• Öncelikle hangi kabı kullanmalısınız onu seçmeniz gerekiyor unutmayın yer türü bir tarantula için kare veya dikdörtgen bir kap uygundur ayrıca kabınızı tarantulanızın boyutuna göre seçmeyide unutmayın torf çok fazla koymanıza gerek yok saklanması için mağara,saksı,plastik kaplar kullanabilirsiniz. Süs için yapay yaprak,dal,kurumuş yaprak kullanabilirsiniz ve bu malzemeleri kullanmanız tarantulanızın doğal ortamı içinde güzel olacaktır
images - 2023-12-28T172231.110.jpeg

Ağaç Türü ( Sling/OrtaBoy/Adult

Sling ( L1/L4 )


• Ağaç türü sling bir tarantula için dik ve dar bir kap gerekir yuvanın içine torfu biraz fazla koyup içine tarantulanızın tırmanması için dal,pipet gibi eşyaları koyarak güzel bir ortam sağlayabilirsiniz fakat pipetin uç kısmını bant veya herhangi bir eşya ile kapatmayı lütfen unutmayın tarantulanız pipetin içinde zarar görebilir.
download (26).jpeg

OrtaBoy/Adult

• Orta boy veya adult ağaç türü bir tarantula dik ve geniş bir kap isteyecektir kabın çeyreğinden azdaha az torf koyabilirsiniz ve dal,ağaç kabukları veya yapraklar ile yuvayı süsleyerek tarantulanıza güzel bir ortam sunabilirsiniz fakat size önerim bu eşyaları yapay kullanmanız.
images - 2023-12-31T105506.835.jpeg

Tünel Türü ( Sling/OrtaBoy/Adult )

Sling ( L1/L4 )


• Sling tünel türü bir tarantula için kabınızın küçük ve azcık geniş olması iyi bir seçimdir, kabınızın yarısından azdaha fazla torf koymalısınız tarantulanız kendisi torfu kazarak yuva yapacaktır.
download (27).jpeg

OrtaBoy/Adult

• Tünel türü orta boy veya adult bir tarantula için geniş bir kap yapabilirsiniz aynı sling tarantula gibi torfu fazla koyarak tarantulanıza yuva yapmasını sağlayabilirsiniz.
download (25).jpeg
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt