Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tuzlu Su Balığı Hippocampus kelloggi (Büyük Denizatı)

3

3213

Misafir
Misafir Üye
great_seahorse.png
great_seahorse_2.png


Latince Adı: Hippocampus kelloggi

Ortak İsimler: Kellogg Denizatı, Açık Deniz Denizatı.

Bakımı: Orta ila Zor.

Boyut: 28 cm'ye (11 inç) kadar çıkabilir.

pH: 8,1 - 8,4

Karbonat Sertliği (dKH): 8 - 12°

Sıcaklık: 72°F - 76°F (22°C - 24°C)

Yaşam Süresi(Ömrü): 2 - 4 yıl veya biraz daha uzun.

Menşei/Habitat: Batı Pasifik, Kızıldeniz'den Japonya'ya.

Mizaç/Davranışı: Çok huzurlu.

Üreme: Yumurtalar erkeğin kesesinde birkaç hafta tutulur ve daha sonra serbest bırakılır. Eşleşmiş bir çift ve/veya erkek/dişi çifti elde etmek pahalı olabilir.

Minimum Tank(Akvaryum) Boyutu: Minimum 55 galon.

Tank(Akvaryum) Arkadaşları: Hemen akla gelebilecek çok fazla uyumlu tank arkadaşı yoktur... Onlar o kadar yavaş ve metodik yiyicilerdir ki, diğer balıklar, kendilerine yemek yeme fırsatı bulamadan tüm yemeği yerler. Diğer denizatlarıyla birlikte bir tankta tutulmaları en iyisidir.

Balık Hastalığı: Tuzlu Su Balıkları Hastalığı Bölümü - Teşhis, Belirtiler ve Tedavi

Balık Yemi/Diyet: Vahşi doğada birincil beslenme kabuklular ve küçük karideslerdir. Yabani yakalanan denizatları genellikle yalnızca tanıdıkları yiyeceklerin, yani canlı yiyeceklerin peşine düşer. Esaret altında yetiştirilen denizatları dondurulmuş yiyecekler, mysis karidesi yemelidir ve hatta eğitildikten sonra diğer yiyeceklerin peşine düşebilir. Tankınızdaki canlı kayaları otlatabilirler.

Tank Bölgesi: Genellikle tankın orta ve üst kısımlarında yavaşça gezinirken görülebilirler ve tutunabilecekleri yerlere ihtiyaç duyarlar.

Cinsiyet: Çiftleşme sırasında daha belirgin olan dişinin anal yüzgeci erkeğe göre biraz daha büyük olacak ve yavru kesesi erkeğin üzerinde rahatlıkla görülebilecektir.​
 
Benzer konular Forum Tarih
3 Tuzlu Su 0 68

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt