yararlı bir bilgi teşekkürlerBen karınca konusundan çok un kurdu için bilgi vermek istiyorum.. Canlı bir un kurdu ile kurutulmuş veya dondurulmuş un kurdu arasında çok fark vardır.. evet -5 dereceye kadar yaşayabilirler ve 20 gün yemsiz dayanabilirler bir poşetin içinde buzdolabında saklayabilirsin mesala.. soğuk ortamda metobolizmaları yavaşlayacak ve gelişimleri duracaktır.. ama canlı yem olarak verileceği zaman 1 gün öncesinden dolaptan çıkarıp tekrar sıcak ortama alıp kendine gelmeleri sağlanmalıdır aksi halde donmuş olarak verildiğinde %55 oran protein oranı çok aşağı seviyelere yani yarı yarıya düşecektir.. bu kadar düşük bir protein oranınıda zaten un kurduna gerek kalmadan günlük olarak tükettiğimiz çoğu gıdadanda sağlayabilirsin
Rica ederim.. Karınca hobisinde yeniyim o eksiğimide buradaki bilgili ve sıcak kanlı arkadaşlar arasında kapatacağım gibiyararlı bir bilgi teşekkürler
Reis tarantula sahibi misinRica ederim.. Karınca hobisinde yeniyim o eksiğimide buradaki bilgili ve sıcak kanlı arkadaşlar arasında kapatacağım gibidiğer hobi türlerinden çokça canlı var elimde tarantula ve gecko bu yüzden canlı yemler konusunda araştırmacı ve bilgi sahibiyim elimde dubiadan tartaraya un kurdundan morio kurduna kadar kolonilerim var bunların hepsini yavru alıp besleyip büyütüp üremeye kadar getirdim.. bu sayede canlı yemler konusunda gerekli bilgileri elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum foruma
![]()
Evet ama keşke özelden sorsaydın arkadaşın konusu dağılmasınReis tarantula sahibi misin
Kurutulmuş unkurdu denemistim her tür yemiyorevde un kurdu veya turevlerini beslemem munkun degil kurutulmus, fırınlanmıs veya dondurulmus un kurdu versem yerlermi
|