Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Karıncalar uyur mu?

Ant Man

Asker
4 Nis 2021
301
84
155
Ödüller
2
LV
1
 
Geçen gün aklıma takıldı. İnternetten biraz araştırma yaptım. Bazı kaynaklar uyumaz bazı kaynaklar günde 7-8 saat uyur diyor ama ben hiç bu karınca uyuyor diye düşündüğüm olmadı. Kış uykusundan bahsetmiyorum. Fikirleri olan varsa lütfen yazsın.
 

Benzer konular

Skolius

Yumurta
Yasaklanmış Üye
15 Nis 2022
30
8
15
Ödüller
1
LV
1
 
Merhaba, bunun cevabını bu tür forumlarda bulamayız. Bilimsel makaleler daha doğru olur. Ancak tabiki tartışma ortamı oluşur. Benim görüşüm uyumadıkları yönünde.
 

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,988
1,861
475
Ödüller
20
LV
5
 
Kendimden örnek vererek konuşacak olursam kolonilerimi bu sene kış uykusuna yatırmadan önce kış uykusu süresince ne yaptıklarını araştırmak için bir çok makale okudum ve metobilizmalarını yavaşlatarak haraketsiz durarak dinlendiklerini öğrendim öyle yan gelip yatıp bildiğimiz uyku moduna geçmezler yani kısacası 24 saatlik dilimde kolonin büyüklüğüne göre her bir işçi sıra ile ortalama 3-7 dakika arasında dinlenir ve bu onlar için uyku anlama gelir..
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt