Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Karincalarim sekerli su icmiyor

• Konbuyu başlatan Musa
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:19

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Tetremorium caespitum kolonim Temmuzun 1 inden ilk işçisini çıkardı 10 işçiye kadar gayet sekerli su içen kolonisi 20 30 işçiye ulaştığında sekerli suyu icmemeye başladı onun yerine un kurdunu çok hızlı tüketmeye başladılar acaba çok fazlamı veriyorum diye düşünerek 5 gün bekleyip verdim ama hiçbir işçi içmedi sebebi ne olabilir zararı olurmu acaba

Benzer konular

1 Ağu 2024
128
147
105
Ödüller
2
LV
1

Tetramorium caespitum kolonisi şekerli suyu bıraktıktan sonra un kurdunu tercih etmeye başlamış olabilir çünkü bu tür karıncaların beslenme alışkanlıkları genellikle koloninin büyüklüğü ve gelişim aşamasına bağlı olarak değişir. Şekerli suyu bırakmaları, koloninin protein ihtiyacını karşılamak için bu tür besinlere yöneldiğini gösteriyor olabilir. Şekerli suyu yeniden vermeyi deneyebilirsiniz ama ölçülü bir şekilde vermeye özen göstermelisiniz.

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Tetramorium caespitum kolonisi şekerli suyu bıraktıktan sonra un kurdunu tercih etmeye başlamış olabilir çünkü bu tür karıncaların beslenme alışkanlıkları genellikle koloninin büyüklüğü ve gelişim aşamasına bağlı olarak değişir. Şekerli suyu bırakmaları, koloninin protein ihtiyacını karşılamak için bu tür besinlere yöneldiğini gösteriyor olabilir. Şekerli suyu yeniden vermeyi deneyebilirsiniz ama ölçülü bir şekilde vermeye özen göstermelisiniz.
Haklısınız daha yeni bi kolanın ilk ayında dediğiniz gibi ihtiyaç öncelik o olmayabilir benimde aklıma yattı şuan ölçü konusuna gelirsek çok küçük bir tür zaten küçük bir damla şeklinde vermeye ozen gösteriyorum yoksa malesef boğulmalar yaşanabiliyor bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim

1 Ağu 2024
128
147
105
Ödüller
2
LV
1

Haklısınız daha yeni bi kolanın ilk ayında dediğiniz gibi ihtiyaç öncelik o olmayabilir benimde aklıma yattı şuan ölçü konusuna gelirsek çok küçük bir tür zaten küçük bir damla şeklinde vermeye ozen gösteriyorum yoksa malesef boğulmalar yaşanabiliyor bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim.İyi Hobiler

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
409
341
275
Ödüller
7
LV
3

Şekerli su çok da gerekli bir şey değil. Hiç vermezseniz boğulma riski kalmayacağı için yararı bile olabilir.

Users who are viewing this thread

Üst Alt