Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kraliçe çiftleşmesi

  • Konbuyu başlatan hnoz
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:27

hnoz

Yumurta
22 Eyl 2021
2
0
5
LV
0
 
Merhaba,

Formicarium tecrübem yok, sadece internet üzerinden araştırmaktayım.
İncelediğim kaynaklarda uçuş sonrası kraliçenin kanat döküp kolonisini kurduğu belirtilmekte. Bundan sonra tekrar çiftleşmeye dair bir istatistik yada bilgiye denk gelmedim.
Ancak BBC belgeselinde belirtilen, kanat dökmüş bir kraliçenin kolonisinde çifleşmesini içeriyor. Bu davranış herhangi bir türe mi ait, sıradan mı yoksa kendine has bir adı var mı (Nuptial flight gibi )?

Belgesel Link'i

Teşekkürler.
 

Benzer konular

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,983
1,856
475
Ödüller
20
LV
5
 
Videoda benim anladığım kadarı ile kendi kraliçeleri ölen koloni çiftleşme uçuşunu gerçekleştiren başka bir kraliçeyi koloniye kabul ediyor..

Karıncalar çiftleşme uçuşunda kendi kolonisinden olmayan başka koloni bireyleri ile çiftleşmek için uçuş yaparlar ve çiftleşme uçuşu başarılı bir şekilde tamamladığında kraliçe yaşam döngüsü boyunca tek bir döllenme ile yumurtlamaya devam eder tekrar çiftleşmesine gerek yoktur.. ama bazı bir kaç ensest tür uçuş yapmadanda koloni içinde kendi arasında çiftleşebiliyor..
 

hnoz

Yumurta
22 Eyl 2021
2
0
5
LV
0
 
Belgeselde türün Dorylus olduğu ve bölünen kolonide taşınma işlemi için yumurtlamayı durduğu söyleniyor.
Bir araştırmada ise but tür üzerinde inceleme yapılıyor, ve düşük oranda kraliçe ile başarılı çifleşmeler (genellikle kraliçe kabul etmiyor,yada lab ortamında zorlansa da boyutları artık sorun teşkil ediyor )gözlemleniyor.
Sanırsam türe has ender bir vaka.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt