Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kraliçem yumurtlamayı kesti ne yapmam gerekiyor?

karıncayiyen

Yumurta
27 Eyl 2024
13
13
15
LV
0

Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce 1 kraliçe 15 işçili bir koloni aldım. Geldiğinde 3 4 yumurtası vardı. Fakat 2 haftadan beri hiç yumurta bırakmıyor. Olabildiğince karanlık bir ortamda bakıyorum. Sarsmıyorum tüpü. İşçileri beslemek için 3 günde bir açıyorum sadece. Nedeni nedir? Ne yapmam gerekiyor?

Benzer konular

Ömer Faruk Karanfil

Kraliçe
Deneyimli Hobici
16 Haz 2020
572
447
325
Ödüller
8
LV
3

bulunduğu ortam yeteri kadar sıcak olmayabilir, e tabii kış zamanlarıda geldi iç güdüsel olarak kış uykusuna hazırlanıyor olabilirler, daha sıcak bi ortamda bakmayı denemelisin.

Lasius

Majör
Moderatör
8 Ocak 2021
174
98
75
Ödüller
1
LV
1

Test tüpünü bulundurduğunuz yer soğuksa ondan kaynaklı olabilir. Protein ağırlıklı beslemek koloni için daha iyi olur.Ayrıca kargoyla aldıysanız kargoda sarsıldığından stres yapmış olabilirler.

karıncayiyen

Yumurta
27 Eyl 2024
13
13
15
LV
0

Ömer Faruk Karanfil

Kraliçe
Deneyimli Hobici
16 Haz 2020
572
447
325
Ödüller
8
LV
3

😅😅 Termometre de siparis ettim temas ettirmicem aralıklı tutucam. Umarım öyle bir sey olmaz😅
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Tamamdır teşekkürler 🙏🏼
aynen direkt temastan kaçın ve eğer mümkünse tüpün su kısmında hava balonu bırak, eğerki buharlaşma olursa karınca tarafında değil su kısmında buharlaşır, fark ettiğinde çabucak düzeltme şansın olur.

Users who are viewing this thread

Üst Alt