![]() |
Benzer konular | Forum | Tarih | |||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Peygamber devesi | Böcekler | 5 | 492 | |
![]() |
Peygamber devesi almak istiyorum | İlanlar Arşivi | 1 | 931 | |
O | Mantis Peygamber Devesi Arıyorum | İlanlar Arşivi | 2 | 879 | |
![]() |
Mantis Peygamber Devesi Arıyorum | İlanlar Arşivi | 6 | 844 | |
![]() |
peygamber devesi ghost-orkide mantis arıyorum | Böcekler | 0 | 768 |
hiç bir üreticisi yokmu illa bendemi doğadan almalıyım ?Zaten bulup alacağınız canlıda doğadan alınma olacaktır![]()
Buna zorunlu değilsiniz illa demeniz saçma olmuş üreten yok diye doğadan almanıza gerek yok !!!hiç bir üreticisi yokmu illa bendemi doğadan almalıyım ?
Bazı Arkadaşlar Yumurta Halinde Alıyor Bunu Neden Yapıyorlar Yumurtalar Bekleyerekmi Çıkıyor Bir Bilgin VarmıDoğadan alirsaniz fazla yaşamaz diye düşünüyorum 2 hafta falan bakıp salmaniz iyi olur
Onlar mantis yumurtası değil dal böceği yumurtaları, mantisler ootheca dediğimiz yumurta kümeleri yapar satanı da görmedim, mantis yerine dal böceği alabilirsiniz ikisinin ömürleri ortalama hemen hemen aynı diyebiliriz.Bazı Arkadaşlar Yumurta Halinde Alıyor Bunu Neden Yapıyorlar Yumurtalar Bekleyerekmi Çıkıyor Bir Bilgin Varmı
Onlar mantis yumurtası değil dal böceği yumurtaları, mantisler ootheca dediğimiz yumurta kümeleri yapar satanı da görmedim, mantis yerine dal böceği alabilirsiniz ikisinin ömürleri ortalama hemen hemen aynı diyebiliriz.Bazı Arkadaşlar Yumurta Halinde Alıyor Bunu Neden Yapıyorlar Yumurtalar Bekleyerekmi Çıkıyor Bir Bilgin Varmı
Merhaba elimde 1 tane var ilgilenirseniz dönüş yapinizMerhaba Arkadaşlar Mantis/Peygamber Devesini Nerden Alabilirim Yada Elinizde Varmı Satın Almak İstiyorum Doğadan Almak İstemiyorumda
Merhaba Arkadaşlar Mantis/Peygamber Devesini Nerden Alabilirim Yada Elinizde Varmı Satın Almak İstiyorum Doğadan Almak İstemiyorumda
Adana canlı yemde mevcuthiç bir üreticisi yokmu illa bendemi doğadan almalıyım ?
Mantıksız. Şunun şurasında kaç tane hobici var, bu konuyu kaç kişi okuyor, 20 mi? Genel olarak farklı bölgelerde yaşıyorlar. Doğadan canlı almak abartılmadığı sürece, nesli tehlike ya da koruma altında olan türler alınmadığı sürece zararlı bir etki yaratmaz. Önemli olan bilinçli hareket etmek. Her doğadan canlı alma konusu açıldığında histerik bir şekilde "yapma, doğadan canlı alınmaz" demek mantıklı değil. Nasıl alınması gerektiği ya da nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılmalı. Herkes için daha faydalı olur.Arkadaşın bahsettiği yavru bir mantis değil ayrıca sen 1 tane alcam bir sey olmaz ben alcam bir sey olmaz emin olun olur en basitinden çöp atma olayı çoğu kişi benim attığim çopten nolacak deyip atiyor ve her taraf çoplüğe dönuşuyor 1 tane diye bakmayalım damlaya damlaya göl olur doğal denge bozulur bir de hangı kaynakları kullanıyorsanız bizimle paylaşırsaniz mutlu olurum bilmiyor olabiliriz sonucta bilmemek değil öğrenmemek ayıp bizimle bu kaynakları paylaşirsan hep birlikte öğrenebiliriz
Ayrıca bizim aldıgımız hayvanlar vahşı yaşma tekrar adapte olamıyor ve ölüyor.
Ayrıca ben bu hayvanı bir kedi ve köpekle bir tutmadım bu canlı küçük yaşta doğadan alınıp geri salındıgında hayatı boyunca hiç göremediği örümcek kuş vb canlılar tarafında öldürülüyor ve ben beslenmeyle ilgili bir şey soylemedim av olma konusunda hayvanın bir tecrübesi olmadıği için diğer yirtıcılar tarafından daha kolay yem olcaği için boyle bir yazı kullandım yanı bilmediğim bir konu hakkında fikir beyan etmedim hobiyle hiç bir alakası olmayan biri bile doğadan alınıp geri salınan hayvanların av olacagını bilir ne demek istediğimi yanlış anlamışınız sizi kırcak bir dil kullanmak istemedim eğerki ters bir şey soylediysem kusura bakmayın demek istediğim hayvanların yem bulması degil yem olmalarıMantıksız. Şunun şurasında kaç tane hobici var, bu konuyu kaç kişi okuyor, 20 mi? Genel olarak farklı bölgelerde yaşıyorlar. Doğadan canlı almak abartılmadığı sürece, nesli tehlike ya da koruma altında olan türler alınmadığı sürece zararlı bir etki yaratmaz. Önemli olan bilinçli hareket etmek. Her doğadan canlı alma konusu açıldığında histerik bir şekilde "yapma, doğadan canlı alınmaz" demek mantıklı değil. Nasıl alınması gerektiği ya da nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılmalı. Herkes için daha faydalı olur.
Ayrıca kaynak paylaşmamı gerektiren bir veri ya da nesnel bir olgu söylemedim. Kendi tecrübelerimden ve tecrübeli kişilerden bildiklerimi aktardım. Mantis besleme deneyimim var. Son söylediğiniz de doğru değil. Mantis bir kedi ya da köpek değil. Beslediğiniz zaman avlanmayı unutmuyor, verdiğiniz besini de avlamış oluyor. Esaret altında olduğunu bu gibi canlılar anlayamıyorlar zaten. Doğal yaşama adapte olamama gibi bir durum yok. Bu söylediklerinizden mantisler hakkında bilgi sahibi olmadığınızı anlıyorum, belki daha fazla bilgi sahibi olduğunuz canlılar hakkında fikir beyan edebilirsiniz.
Ben de ezber gitmediğimizi ki gidiyorsakta nedenini size atlatmaya çalıştım
![]() |
![]() |