Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Messor Kolonim İçin Formicarium Önerileriniz ?

Genckeke

Majör
12 Şub 2021
62
28
80
LV
0
 
Messor Kolonim büyüyor. Bu kolonim başından beri beni hiç zorlamadı. Cok güzel yumurtladı. Ve bol bol yumurtası var sizce ne zaman formicarium yapmalıyım ve hangi malzemeden yapmalıyım ne önerirsiniz. Örnek varsa atabilirmisiniz . Ve bugün bir asker işçi çıktı kafası büyük sinekle tetikleme yapmıştım ondan kaynaklı olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 181
  • image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 189

Benzer konular

Tibuk

Kraliçe
Deneyimli Hobici
20 Nis 2021
569
499
375
Ödüller
9
LV
3
 
Şu an için tüp yeterli gibi duruyor, oldukça küçük bir koloni.
İlerisi için benim tavsiyem kesinlikle farklı bir formicarium değil. Farklı bir formicarium yapıp transfer etmeye uğraşmak oldukça gereksiz, sağlıksız, pratik olmayan bir durum bence. Tavsiyem: Koloninin bulunduğu tüpü bir outworldün içerisine koymak. Outworld yapımı size kalmış herhangi bir saklama kabı, pleksi kap olabilir. Sayı arttıkça ve yer daraldıkça outworlde farklı outworldler ya da farklı test tüpleri bağlanarak yer açılır ve transfer problemi ortaya çıkmaz.
 

Burhan 28

Asker
28 Tem 2020
382
174
185
Ödüller
3
LV
2
 
Estetik açıdan ytong yuvalar güzel görünse de bakımı, nemlendirmesi, temizliği zor oluyor. Tavsiyem outworld e tüp içinde koloniyi koyman. Nüfus arttıkça tüp sayısını arttırırsınız. :)
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt