Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Messor Kraliçe Başka bir tür yumurtayı kabul etme olasılığı varmı

Koray

Yumurta
15 Nis 2022
17
0
5
LV
0
 
messorün alakası olmayan bir türün yumurtasını sahipleme olasılığı varmıdır
 

Benzer konular

Skolius

Yumurta
Yasaklanmış Üye
15 Nis 2022
30
8
15
Ödüller
1
LV
1
 
Selam, öyle birşey mümkün değildir.
 

Ant Man

Asker
4 Nis 2021
300
84
155
Ödüller
2
LV
1
 
Messorlarda var mı bilmiyorum fakat bazı türler diğer kolonilerden larva pupa yumurta çalıyor. Büyüdüklerinde onları köle olarak kullanıyor. Örnek solenopsis fugax
 

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,983
1,853
475
Ödüller
20
LV
5
 
Kendi türleri arasında bile bir ihtimal örneğin messorların akrabası olan 2 Tetramorium kraliçem vardı Multi deneyip başarısız olduğum işçiler çıktıktan sonra kraliçeler öldü yumurtaları başka hazır işçili koloniye ekledim ve sorun çıkmadı kabullendiler.. kraliçe ve koloni çoğunlukla işçi kabul etmezler ama yumurta dediğim gibi kendi alt türleri arasında bir ihitmal örneğin messor structor kolonisine messor wasmanni yumurtası eklersen kabul edebilirler.. yani Messor kraliçesine Lasius yumurtası ekleyemezsin..

Bazı parazitik cinsler var örneğin Lasius, Formica, Temnothorax, Polyergus, Tetramorium gibi cinslerin bazı alt türleri başka koloniye yerleşip yumurtları sahiplenirler veya başka koloniden yumurta larva çalıp kendine köle işçi yaparlar vs vs..
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt