Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Messor major

Osmanyigit35

Majör
19 Nis 2020
129
21
75
LV
0

Messor structor major işçi kaç ayda veya kaç işçide çıkar koloni 1-1.5 aylık işçi sayısı 25-30 un kurdu ile beslemeye başladım
2.sorum pheidole pallidulla ilk işçi kaç haftada çıkar bulalı 1 hafta oldu yumurtalar hala aynı gibi

Benzer konular

hakan

Asker
28 Haz 2020
399
182
185
Ödüller
3
LV
2

Bi yöntemi daha var ama dikkatli yapmalısınki pupaya zarar vermeyesin. Yöntem şu taşların altlarına bak messor kolonisi bulana kadar.Yanında bi fırça ve az bisey su al .Taşın altında istediğin büyüklükte majör papalarını bulursan fırçayı suya batırıp hafifçe pupaya deydir. Pupa fırçaya yapışınca bir kapa hafifçe vurarak düşür. Bir kactane aldıktan sonra koloniye koyabilirsin işçi eklemeye oranla pupayı kabul etme oranı daha yüksek ben öyle yaptım. Pupa gelişimini tamamladi Şimdi ordword'de dolasiyor. ?

Osmanyigit35

Majör
19 Nis 2020
129
21
75
LV
0

Bi yöntemi daha var ama dikkatli yapmalısınki pupaya zarar vermeyesin. Yöntem şu taşların altlarına bak messor kolonisi bulana kadar.Yanında bi fırça ve az bisey su al .Taşın altında istediğin büyüklükte majör papalarını bulursan fırçayı suya batırıp hafifçe pupaya deydir. Pupa fırçaya yapışınca bir kapa hafifçe vurarak düşür. Bir kactane aldıktan sonra koloniye koyabilirsin işçi eklemeye oranla pupayı kabul etme oranı daha yüksek ben öyle yaptım. Pupa gelişimini tamamladi Şimdi ordword'de dolasiyor. ?
Tamam teşekkürler

KertemeyenKele

Asker
Yasaklanmış Üye
2 Nis 2020
285
254
180
Ödüller
4
LV
2

Messor structor major işçi kaç ayda veya kaç işçide çıkar koloni 1-1.5 aylık işçi sayısı 25-30 un kurdu ile beslemeye başladım
2.sorum pheidole pallidulla ilk işçi kaç haftada çıkar bulalı 1 hafta oldu yumurtalar hala aynı gibi
Belli bir zamanı yoktur işçi çıkmasının ama etkenleri vardır mesela sıcaklık gibi o yüzden ne zaman çıkar değilde nasıl sağlıklı çıkartabilirime yoğunlaşmak daha mantıklı oluyor bu konuda

Users who are viewing this thread

Üst Alt