Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Messora işci ekleme

Mert2006

Yumurta
27 Şub 2022
13
5
15
LV
0
 
Merhabalar bendeki kraliçenin yumurtaları 1 aydır büyümüyordu bugün bir tane işçi ekledim hiçbir sıkıntı olmadı kraliçe strese bile girmedi ama işçi 2 dk falan yumurtaları ısırıp öyle kaldı işciyi bir çubuk ile rahatsız edince bıraktı ama nedense kraliçeden uzak duruyor . Nasıl olsa ilk işci çıkınca yem vermem gerekiyor diye kuş yemi almamıştım o yüzden 3 tane ince bulgur parçası verdim işçi şuan bulgur parçasını ısırıyor bir sıkıntı çıkmaz inşallah .
 

Benzer konular

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,985
1,858
475
Ödüller
20
LV
5
 
Biraz araştırma yapıp öyle karar verseydin keşke.. messorlar kış uykusundan sonra Mart Nisan gibi uçtuklarından yumurtaların geç gelişmesi olağan bir durum ve kraliçe ilk işçiyi çıkarması için yumurtaların hepsine değil sadece 1-2 tanesine odaklanır ve ortalama 2-2.5 ayda ilk işçiler çıkar.. şimdilik sorun olmayabilir ama 2 saat sonra ne ile karşılacağını bilemezsin çünkü elindeki kraliçenin türünden işçi eklemelesin başka tür olduğunda illaki sıkıntı çıkacaktır
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt