Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Osteoglossum Bicirrhosum (Arowana) (Aravana)

  • Konbuyu başlatan 3637
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:07

3637

Yumurta
16 Nis 2020
151
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
osteoglossum-bicirrhosum-7.jpg
osteoglossum-bicirrhosum-14.jpg


Latince Adı: Osteoglossum Bicirrhosum

Takma Adı: Arowanna, Aravana, Ejder Balığı, Gümüş Arowana


Bakımı: Orta ila Zor, büyük bir tanka ihtiyaç duyar ve yeni başlayan akvaryumcular için önerilmez. Harici bir teneke kutu filtresi gibi iyi bir akvaryum filtresine ihtiyacı var.

Boyut: 35 - 40 inç (89 - 102 cm)

pH: 6.0 - 7.5

Sıcaklık: 75°F - 83°F (24°C - 28°C)

Su Sertliği: -

Yaşam Süresi: 10 - 20 yıl veya daha uzun.

Menşei/Habitat: Güney Amerika, Amazon Nehri.

Mizaç/Davranış: Özellikle daha küçük akvaryum türlerinde agresif olabilir.

Minimum Tank Boyutu: 200 galon fakat tercihen çok daha büyük tanklar. Bu balık en iyi şekilde vahşi doğada, halka açık akvaryum teşhirlerinde veya onları tutmak için ekipman ve alana sahip gelişmiş hobicilerce bakılır.

Tank Arkadaşları: Arowana'nın yetişkin boyutundaki devasa boyutu nedeniyle, önerilen çok az sayıda yaygın akvaryum türü vardır. Potansiyel olarak onlarla birlikte tutulabilecek biri Common Pleco'dur, ancak her ikisine de yetişkin olarak yeterli su hacmi sağlamak için daha da büyük bir tanka (200 galondan daha büyük) ihtiyacınız olacaktır.

Hastalıklar: -

Balık Yemi/Diyet: Bir etobur - pelet gıda, dondurulmuş gıda ile çeşitli bir diyet sağlayın ve kesinlikle canlı yiyecekleri kabul edeceklerdir.

Cinsiyet: Sadece olgun erişkin Arowanalarda cinsiyet farklılıklarını belirlemek mümkün olabilir. Erkekler ağız yetiştiricileri oldukları için daha büyük ağızlara sahip olabilirler.

osteoglossum-bicirrhosum-23.jpg
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt