Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Pupalar

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Pupa evresine geçen hafta girdiler, sizce ne kadar zamanları kaldı, umarım foroğraflardan bişi anlaşılabilir
IMG_20241231_001327.jpg
IMG_20241231_001246.jpg
IMG_20241231_001241.jpg

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Pupa olmuşlarsa 1-2 haftada çıkarlar.Koyu renkli pupalar 4-5 güne çıkar.

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Pupa olmuşlarsa 1-2 haftada çıkarlar.Koyu renkli pupalar 4-5 güne çıkar.
Ayrıca bir şeyi merak ettim, bu kraliçe neredeyse 3 aydır şekerli su dışında bir şey yemedi, pupalar oluşmuşken son anda deposunun bitmesinden endişeliyim, böyle bir şey olabilir mi

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Yemediyse acıkmamıştır sıkıntı çıkmaz (inşallah:))

Fethi Emir

Yumurta
28 Ara 2024
26
15
15
LV
0

Ne olur ne olmaz diye yanına kabuksuz kuş yemi koydum, hepsini kuru pamuğun yanına dizmiş ama ısırık izi yoktu canı isterse yer heralde
Besleme yapmanıza gerek yok, ayrıca besleme yaparken stres olma durumları da var. Bence ilk işçi gelene kadar daha besleme yapmayın. Bu arada tohumlara dikkat edin; eğer ıslak olan tarafa götürürse tohumlar çimlenebilir. Ve çoğu messor kraliçesi tek iken tohum kırıp yemiyor, benim 2 tane messorum vardı birisi yedi diğeri yemedi; türünden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Besleme yapmanıza gerek yok, ayrıca besleme yaparken stres olma durumları da var. Bence ilk işçi gelene kadar daha besleme yapmayın. Bu arada tohumlara dikkat edin; eğer ıslak olan tarafa götürürse tohumlar çimlenebilir. Ve çoğu messor kraliçesi tek iken tohum kırıp yemiyor, benim 2 tane messorum vardı birisi yedi diğeri yemedi; türünden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Strese girmez tohum sabit duruyor canlı yem değil. Çimlenme olursa alır zaten.
Acıkırsa yiyecek zaten. Belki yer belki yemez.

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Kraliçe arada bir pamuğu zorluyo, yemeğe mi ihtiyacı var diye düşünüyorum ama, tohumları da görmezden geliyo
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi bi damla şekerli su verdim içiyo, larvayı da kaçırıcam diye ufaktan bi şekerli suya değdirdi, temizler diye düşünüyorum

Son düzenleme:

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Ayrıca bir şeyi merak ettim, bu kraliçe neredeyse 3 aydır şekerli su dışında bir şey yemedi, pupalar oluşmuşken son anda deposunun bitmesinden endişeliyim, böyle bir şey olabilir mi
Pupalar besin ihtiyacı duymazlar, sadece nem ve sıcaklık uygun olmalıdır. Kraliçe kurucu aşamada hayatta kalmak için kanat kaslarını; larvaları büyütmek için abdomendeki deposunu kullanır. Mesorlar bu şekilde 6 aya kadar hayatta kalabilirler çok kafaya takıyorsanız yanına bir un kurdu ya da tohum koyun kemirsin kemirsin dursun.

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Şimdi bi damla şekerli su verdim içiyo, larvayı da kaçırıcam diye ufaktan bi şekerli suya değdirdi, temizler diye düşünüyorum
Pupalar besin ihtiyacı duymazlar, sadece nem ve sıcaklık uygun olmalıdır. Kraliçe kurucu aşamada hayatta kalmak için kanat kaslarını; larvaları büyütmek için abdomendeki deposunu kullanır. Mesorlar bu şekilde 6 aya kadar hayatta kalabilirler çok kafaya takıyorsanız yanına bir un kurdu ya da tohum koyun kemirsin kemirsin dursun.
Anladım teşekkür ederim

Users who are viewing this thread

Üst Alt