Ayrıca bir şeyi merak ettim, bu kraliçe neredeyse 3 aydır şekerli su dışında bir şey yemedi, pupalar oluşmuşken son anda deposunun bitmesinden endişeliyim, böyle bir şey olabilir miPupa olmuşlarsa 1-2 haftada çıkarlar.Koyu renkli pupalar 4-5 güne çıkar.
Ne olur ne olmaz diye yanına kabuksuz kuş yemi koydum, hepsini kuru pamuğun yanına dizmiş ama ısırık izi yoktu canı isterse yer heraldeYemediyse acıkmamıştır sıkıntı çıkmaz (inşallah)
Besleme yapmanıza gerek yok, ayrıca besleme yaparken stres olma durumları da var. Bence ilk işçi gelene kadar daha besleme yapmayın. Bu arada tohumlara dikkat edin; eğer ıslak olan tarafa götürürse tohumlar çimlenebilir. Ve çoğu messor kraliçesi tek iken tohum kırıp yemiyor, benim 2 tane messorum vardı birisi yedi diğeri yemedi; türünden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Ne olur ne olmaz diye yanına kabuksuz kuş yemi koydum, hepsini kuru pamuğun yanına dizmiş ama ısırık izi yoktu canı isterse yer heralde
Strese girmez tohum sabit duruyor canlı yem değil. Çimlenme olursa alır zaten.Besleme yapmanıza gerek yok, ayrıca besleme yaparken stres olma durumları da var. Bence ilk işçi gelene kadar daha besleme yapmayın. Bu arada tohumlara dikkat edin; eğer ıslak olan tarafa götürürse tohumlar çimlenebilir. Ve çoğu messor kraliçesi tek iken tohum kırıp yemiyor, benim 2 tane messorum vardı birisi yedi diğeri yemedi; türünden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Kraliçe arada bir pamuğu zorluyo, yemeğe mi ihtiyacı var diye düşünüyorum ama, tohumları da görmezden geliyoStrese girmez tohum sabit duruyor canlı yem değil. Çimlenme olursa alır zaten.
Acıkırsa yiyecek zaten. Belki yer belki yemez.
Şimdi bi damla şekerli su verdim içiyo, larvayı da kaçırıcam diye ufaktan bi şekerli suya değdirdi, temizler diye düşünüyorumStrese girmez tohum sabit duruyor canlı yem değil. Çimlenme olursa alır zaten.
Pupalar besin ihtiyacı duymazlar, sadece nem ve sıcaklık uygun olmalıdır. Kraliçe kurucu aşamada hayatta kalmak için kanat kaslarını; larvaları büyütmek için abdomendeki deposunu kullanır. Mesorlar bu şekilde 6 aya kadar hayatta kalabilirler çok kafaya takıyorsanız yanına bir un kurdu ya da tohum koyun kemirsin kemirsin dursun.Ayrıca bir şeyi merak ettim, bu kraliçe neredeyse 3 aydır şekerli su dışında bir şey yemedi, pupalar oluşmuşken son anda deposunun bitmesinden endişeliyim, böyle bir şey olabilir mi
Şimdi bi damla şekerli su verdim içiyo, larvayı da kaçırıcam diye ufaktan bi şekerli suya değdirdi, temizler diye düşünüyorumStrese girmez tohum sabit duruyor canlı yem değil. Çimlenme olursa alır zaten.
Anladım teşekkür ederimPupalar besin ihtiyacı duymazlar, sadece nem ve sıcaklık uygun olmalıdır. Kraliçe kurucu aşamada hayatta kalmak için kanat kaslarını; larvaları büyütmek için abdomendeki deposunu kullanır. Mesorlar bu şekilde 6 aya kadar hayatta kalabilirler çok kafaya takıyorsanız yanına bir un kurdu ya da tohum koyun kemirsin kemirsin dursun.
|