Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Sinek Yakalama

antArda

Majör
19 Nis 2021
146
61
75
LV
0

Benim aklıma takılan bir soru sinekleri yaklarken bir yere konunca vurarak öldürüyodum ve içindeki protein sıvısının bi kısmı dışarı cikiyordu. Bunu önlemek için sinekleri plastik bardakla yakalayıp üstünü streç film ile kapatip dondrucuya atsam olurmu veya sizin önerdiğini yakalama yöntemleri varmı.

Benzer konular

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

Yem olarak kullanmak için diyorsan dışardan sinek kullanmamalısın

Burhan 28

Asker
28 Tem 2020
381
173
185
Ödüller
3
LV
2

Benim aklıma takılan bir soru sinekleri yaklarken bir yere konunca vurarak öldürüyodum ve içindeki protein sıvısının bi kısmı dışarı cikiyordu. Bunu önlemek için sinekleri plastik bardakla yakalayıp üstünü streç film ile kapatip dondrucuya atsam olurmu veya sizin önerdiğini yakalama yöntemleri varmı.
Şehir/ilçe merkezi gibi bir yerde yaşıyorsan ilaçlı veya kimyasal madde içerme riski var.

hakan

Asker
28 Haz 2020
394
181
185
Ödüller
3
LV
2

Evin içine girdimi direk pencerenin camına gidiyorlar. Camı göremedikleri içinde sürekli cama zorluyorlar elinle tutup verebilirsin bende öyle yapıyom
Bazende bazı sinekler zorlu oluyo kolay kolay tutulmuyo camda olmasına rağmen o zaman senin yöntemine başvuruyorum bi tane yapıştırdımmı pestil olup resmi çıkıyor ?

antArda

Majör
19 Nis 2021
146
61
75
LV
0

Evet
Evin içine girdimi direk pencerenin camına gidiyorlar. Camı göremedikleri içinde sürekli cama zorluyorlar elinle tutup verebilirsin bende öyle yapıyom
Bazende bazı sinekler zorlu oluyo kolay kolay tutulmuyo camda olmasına rağmen o zaman senin yöntemine başvuruyorum bi tane yapıştırdımmı pestil olup resmi çıkıyor ?
Tşk ederim hakan abi yanıtın için senin yöntem daha iyiymiş?

Tibuk

Kraliçe
Deneyimli Hobici
20 Nis 2021
563
496
375
Ödüller
9
LV
3

Normal sinekleri ilaçlama olduğundan dolayı yakalamıyorum ama zeytinliklere meyve sineği tuzağı kuruyorum. Şişeyi ortadan kesip açık kısmını yapışkan taraf alta gelecek şekilde bantlıyorum, biraz açıklık bırakıyorum, şişenin altına da meyve koyuyorum(genelde karpuz), meyve sinekleri kokuya geliyorlar ve banta yapışıyorlar. Denenebilir.

antArda

Majör
19 Nis 2021
146
61
75
LV
0

Normal sinekleri ilaçlama olduğundan dolayı yakalamıyorum ama zeytinliklere meyve sineği tuzağı kuruyorum. Şişeyi ortadan kesip açık kısmını yapışkan taraf alta gelecek şekilde bantlıyorum, biraz açıklık bırakıyorum, şişenin altına da meyve koyuyorum(genelde karpuz), meyve sinekleri kokuya geliyorlar ve banta yapışıyorlar. Denenebilir.
Knk fotoğrafını atma şansın varmı

Users who are viewing this thread

Üst Alt