Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Symphysodon sp. (Discus Balığı)

3

3213

Misafir
Misafir Üye
symphysodon-aequifasciatus-blue-diamond-2.jpg
symphysodon-aequifasciatus-pigeon-blood-red-2.jpg


Latince Adı: Symphysodon sp.

Ortak İsimler: Discus balığı Discus Çiklit, Discus Ciklet, Renk desenleri nedeniyle birçok türü vardır: Kobalt, Mavi, Mavi Yüzlü, Mavi Kafalı, Kırmızı Gök Gürültüsü, Mavi Kırmızı Turkuaz, Marlboro Kırmızısı, Güvercin Kanı, Yeşil, Kahverengi, Yılan Derisi, Benekli Çilek, liste uzayıp gider durmadan.

Bakımı: Orta ila Zor, su parametrelerini optimum seviyelerde tutmak için sık sık kısmi su değişimi gerektirir.

Boyut: 6 inç'e (15 cm) kadar.

pH: Balıkları yakacak kadar düşük ve asidik olmadığı sürece çoğunlukla PH seviyenizi değiştirmenize gerek yoktur. Kalite ve parametrelerdeki tutarlılık, PH'ınızı düşürmek veya yükseltmek için kimyasallar ve katkı maddeleri kullanmaktan daha önemlidir. Yanlış ölçülen PH kimyasalları, balıklarınızı öldürebilecek büyük PH dalgalanmalarına neden olur. PH dalgalanmadığı sürece 6,4-7,8 ve hatta 8,5 okumalarının onlar için başarılı bir şekilde güvenli olduğu gösterilmiştir.

Su Sertliği: 1° ila 8° dH,

Sıcaklık: 80°F - 86°F (27°C - 30°C)

Yaşam Süresi(Ömrü): İyi bakıldığı takdirde 10 yıl veya daha fazla yaşayabilirler.

Menşei/Habitat: Amazon Nehri

Mizaç/Davranış: Çoğu zaman çok huzurlu. Üremek için çiftleştiklerinde bölgesel hale gelebilirler.

Üreme: İhtiyaç duydukları temiz su koşulları nedeniyle onları yetiştirmek çok zor olabilir. Yüksek talep ve uygun fiyatlarından dolayı su ürünleri yetiştiriciliği için mükemmel adaylardır.

Minimum Tank(Akvaryum) Boyutu: 5-7 adet için minimum 55 galonluk tank.

Tank(Akvaryum) Arkadaşları: Su ihtiyaçları nedeniyle onları yalnızca türe özel bir tankta tutmak genellikle en iyisidir. Kardinal tetra ve Corydoras, Cory Cat bazen onlarla birlikte tanklarda tutulur ve iyi tank arkadaşları olurlar.

Hastalıklar: Tatlı Su Balıkları Hastalığı - Teşhis, Belirtiler ve Tedavi.

Yaygın Discus Hastalıkları/Rahatsızlıkları:
Bulutlu Göz: Bir veya her iki gözü kaplayan berrak beyaz, şeffaf film. Ana nedenin kötü su koşulları olmasının birkaç nedeni vardır. Diğer olası nedenler mantar, bakteri ve parazitler olabilir. Atacağım ilk adım, belirli bir süre boyunca çok fazla su değişimi yapmak ve bunun işe yarayıp yaramayacağını görmek, ayrıca satın alırken hangi pH değerinde tutulduklarını kontrol etmek, çünkü bu da bir neden olabilir.

Deri ve Solungaç Flukes: Hızlı nefes alma, nesneleri kaşıma, solungaçlardan birini kapalı tutma belirtileridir. Günlük yüzde 50 su değişimi yaparak başlayın ve uygun ilacı arayın.

Yüzgeç Çürümesi: Yıpranmış veya çürüyen yüzgeçler, ana nedenlerden biri yine kötü su koşullarıdır, ancak bu her zaman böyle değildir. İkincil enfeksiyonları önlemek için yüzgeç çürümesini fark ettiğiniz anda tedavi edin. Bir keresinde kötü bir durumla karşılaştım ve her su değişiminde bu duruma 10 galon suya 5 ml melafix kattım. 5 gün boyunca günlük su değişimi yaptım ve bu sorunu başarıyla çözdüm. Diğer bir yöntem ise tuz eklenerek günlük su değişimidir.

Hexamita: İlk belirtiler sümüksü beyaz dışkı/mide zarının dökülmesi, iştah kaybı, kilo kaybı olacaktır. Yavaş yavaş balık kendini izole edecek ve rengi çok koyulaşıp başını aşağıya doğru sarkacaktır. Erken tespit edilirse tankın ısısını yükselterek ve günlük su değişimi yaparak suya tuz ekleyerek tedavi edebilirsiniz. Balık erken aşamalara geçerse, günlük metro gibi daha invaziv tedavilere ihtiyaç duyulur.

Tenya: Beyaz parçalı dışkı, prazipro ile tedavi edin ve su koşullarını temiz tutun.

Kafadaki Delik: H.I.T.H. Vücudun diğer kısımlarında da olabilmesine rağmen alın bölgesinde küçük bir nokta olarak başlayacaktır. Bunu, yavaş yavaş yuvarlaklaşan ve genişleyen küçük bir iğne olarak ilk fark ettiğim için başarılı bir şekilde tedavi ettim. Yaklaşık 2 hafta boyunca günlük yüzde 50 su değişimi yaptım. Sorun çözüldü ve geri dönüş olmadı. Eğer bu durumun daha ciddi bir durumuyla karşılaşırsanız, uygun ilaç veya ilaçlı gıdalarla tedavi edin.

Dışkı: Bir balığın dışkısı size çok şey anlatabilir, temelde normalde karanlıktır. Renkte bir değişiklik fark ederseniz nedenini kontrol etmeniz gerekir. Beyaz veya sümüksü ise bir iç hastalığın belirtisi olabilir ve sarı dışkı kılcal damar anlamına gelebilir.

Kulağa ne kadar saçma gelse de balıklarınız için neyin normal olduğuna dikkat edin.

Balık Yemi/Diyet: Canlı yemleri tercih edin ancak vitaminlerle zenginleştirilmiş yemlerle takviye yapmanız gerekebilir. Optimum sağlık için diyetlerini değiştirmeye çalışın. Kobalt Hans Flakes gibi onlar için özel olarak yapılmış yiyecekler var ve birçok bakıcı dana yüreği yemeklerine yemin ediyor. Gerçekten iyi olan bir başka yiyecek de New Life Spectrum Formülü'dür ve onlar için ana besin olabilir ve daha sonra zaman zaman diğer yiyeceklerle takviye edebilirsiniz.

New Life Spectrum Formülü:
Kara kurtlar, tetra pulları, dana kalpleri (dağınık), Omega One Color ile geliştirilmiş Pullar, Omega One dondurularak kurutulmuş kan kurtları, Hikari dondurulmuş Salamura Karides, Hikari dondurulmuş Krill ve Hikari (sterilize) kan kurtlarından oluşan çeşitli yiyecekler, gelen birkaç seçenektir. akla.

Gençlerin sık sık beslenmesi gerekir. Günde en az 5 kez. "Küçük miktarlar... daha sık" genel kuraldır. Yetişkinler günde en az 3-4 kez beslenmelidir. Bu balıkları yavaşça beslemek için zaman ayırın ve tankın dibinde nelerin toplandığını izleyebilirsiniz. Bunu yapmak biraz daha uzun sürebilir ancak uzun vadede tankın ve suyun temiz tutulmasına yardımcı olur. Onları sığır yüreği veya kan kurduyla beslerken, menüyü su değişimi yaptığınız güne göre planlamak iyi bir fikirdir. Bu şekilde, hemen alamadıkları şeyleri temizlemiş olursunuz.

Tank Bölgesi: Orta.

Cinsiyet: Genital papilla erkeklerde sivri, kadınlarda ise yuvarlaktır. Yumurtlama sırasında onları gözlemlemelisiniz.

symphysodon-aequifasciatus-yellowface-marlboro-6.png
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt