Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Afrika Tapinoma Melanocephalum

paragomi

Yumurta
2 Ara 2021
39
20
15
LV
0
 

TAPİNOMA MELANOCEPHALUM

748px-Tapinoma_melanocephalum%2C_Kerala%2C_India%2C_Kalesh_Sadasivan.jpg

800px-MCZ-ENT00512185_Tapinoma_melanocephalum_melanocephalum_had_5.jpg

796px-Tapinoma_melanocephalum_casent0008659_profile_1.jpg

796px-Tapinoma_melanocephalum_casent0173214_profile_1.jpg

Yaygın İsim

Hayalet Karınca

Tür/Cins

Tapinoma Melanocephalum

Bulunduğu Bölgeler

Tropikal Bölgeler

Deneyim Seviyesi

(4)Hassas canlılar olmasalar da kaçış ustası olmalarından dolayı tecrübe gerektirir.

Boyutları

1.5 mm

Görünüş

İşçileri aşırı küçüktür(1.3-1.5 mm arasında) ve monomorfiktir(Tek tiptir, majörler yoktur). Uçlara doğru kalınlaşan ve 12 bölümden oluşan antenleri vardır. Kafa ve thorax bölümü koyu kahverengi iken mide ve bacaklar soluk(saydam) renktedir veya süt beyazıdır.

Sıcaklık gereksinimleri

24-29° Celcius sıcaklık aralığında yaşayabilir.

Kış uykusu

Yok

Köken

Tropikal bir tür olduğu bilinmesine karşın çok geniş alanlara yayıldığı için kökenine dair bir tahmin yapılamamaktadır.

Genel Görüş

Tapinoma Melanocephalum dünyada ki en yaygın ve işgalci türlerden bir tanesidir. Hayalet karınca olarak bilinirler. Dünya da hemen hemen her bölgede görülmektedirler. Kış uykusuna yatmazlar. Bu yüzden de sıcaklığın düşük olduğu yerlerde ev, işyeri ve sera gibi yerlerde görülürler. Sıcaklığın uygun olduğu bölgelerde ise kapalı veya açık alan her türlü yerde bulunabilirler. Çok küçük oldukları için kolayca kaçabilirler ve karın bölgeleri saydam olduğu için kolayca kamufle olabilirler. Genellikle sabit yuvaları olmaz. Evdeki duvar çatlağına bile yuva yapabilirler. Bir koloni birbirine yakın ve birbirine bağlı birden fazla sayıda yuva yapabilir. Oldukça hızlı biçimde yuvalarını terk edip yeni yuvalara geçiş yapabilirler. Saksı dibinde ki bir yuvayı bir gecede bir taşın altına veya yurtdışına postalanacak olan bir kargonun içine taşıyabilirler, bu şekilde insan eliyle bütün dünyaya yayılmışlardır. Polijinilerdir ve bu türle çok kraliçeli koloniler kurmak oldukça kolaydır. İnsanların yaşadığı bölgeler de insan artıklarını yerken, doğada genellikle ölü böceklerle beslenirler. Aynı zamanda bazı böcekleri güdüp onların salgıladıkları sıvılardan beslenebilirler.

Beslenmesi oldukça zorlu bir türdür. Oda koşullarında bakmak için uygundur. Besleme koşulları zor olmamasına karşın aşırı işgalci, agresif ve kaçış ustası bir tür olduğu için kesinlikle acemiler tarafından bakılmaması gereken bir türdür. Yaşadığınız yerde bunları yanlışlıkla doğaya salmak istemezsiniz :)
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt