Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tarantulam Hakkında

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Erastes hocam, teşekkür ederim bilgilendirmen için. Açıkcası üretim falan düşünmüyorum. Yem konusunda birşey diyemiyorum. Ancak zaten önce fiyat konusu lazım. Benim bu konuda zaten büyük bir bütçem yok. Sadece arkadaşa mesaj atmıştım oda sağolsun bana mesaj atmış. Oda fiyat bilmiyor. Önce bu konuyu netleştirmem gerekiyor.
 

ally05

Yumurta
13 Kas 2021
44
5
15
LV
0
 
Resimde ki tür sanırım "Brachypelma Smith" imiş yaşını bilemiyorum. Arkadaş'ta emin değil. Fiyat sordum. Ona da birşey diyemedi. Böyle bir arkadaşı eve almak isterim. Sizce fiyatı ne olmalı? Ne onun hakkı geçsin nede benim hakkım. Forumda konuda gerçekten uzman arkadaşlar var. Düşüncelerini paylaşırlar ise sevinirim. Saygılar
500 filan eder
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Ally Hocam, teşekkür ederim mesajınız için. Erastes hocam da özelden yaklaşık aynı fiyatı attı. Beni aşan bir rakam. Bu arada bir terslik olmaz ise bir iki gün içinde L2 "Brachypelma hamori veua Tliltocatl Vagans" almayı düşünüyorum. Bugün son kararımı vereceğim sanırım. Sizce hangisi ve sebebi nedir? Saygılarla
 

ally05

Yumurta
13 Kas 2021
44
5
15
LV
0
 
ben olsam ikisini de almam ama birini alıcam diyorsan vagans alırım çünkü daha agresif ve yeme çok daha atılgan bir tür ve hamorii çok klasik bence herkesin tarantula denince aklına geken şey ben sevmiyorum görüntüsünü vagans al kısaca hamorii yem reddeder vagans etmez ve göreceli olarak vagans daha güzel
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Anladım hocam, vagans +1 diyorum o zaman. Açıkcası ikisini de almamak da olabilir ancak bir yerden başlamak istiyorum. Hayırlısı bakalım
 

.Larensian

Pupa
Yasaklanmış Üye
24 May 2021
78
21
30
LV
0
 
İyi günler öncelikle arkadaşlar. Evime bir ev arkadaşı olarak tarantula aramaktayım. Kafamdakileri ve bildiklerimi paylaşmak istiyorum. Konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaş yada arkadaşlar olursa mutlu olurum.
Benim için ev arkadaşı demek en azından elime alabilmek demek. Elime alamadığım bir ev arkadaşı bana mutluluk vermiyor. Her ne kadar düşüncesi bile gerse (bunda en büyük etken sanırım çocukluk yıllarında izlenen saçma ve gerçeği yansıtmayan filmlerin beyinde yer etmesi), bir tarantulamın olmasını onu elime alabilmeyi gerçekten istiyorum. İçimden geçen renklerinden dolayı "Metallica" olsa da sanırım zor bulunan ve pahalı olmasından dolayı bana uzak kalıyor.
- Yavru iken bir tarantula edinmek onun büyümesini takip etmek, öğrenmek ve birbirimize alışmanın daha kolay olacağına inanıyorum.
- Tek renk Tarantula yerine renkli olması beni daha çok cezbediyor. Ancak doğada bir canlı ne kadar renkli ise o kadar da tehlikeli olduğunu gösterir sözü de bir yandan düşündürüyor.
- "Boehmei Smith Sling" sakin bir türmüş rengi de fena değil.
- "Chilean Rose" tek renk açıkcası sakin bir tür olduğunu okudum ancak zehir seviyesi yüksek olduğu için bir tık daha soğudum.
Bu iki tür dışında tek renk olmayan sakin bir tür var mı bulabileceğim?
- Canlı Yem konusunda nasıl saklamam konusunu bilmiyorum. Birde üstüne üstlük canlı yemi de beslemem gerektiğini öğrendim (şok şok şok). Adı üstünde canlı yem tabii ki onlarında beslenmesi lazım. Besin zinciri karışıyor. :D
- Sling aldığım zaman direkt olarak adulta yetecek bir yuva yapsam o yuvaya koysam sıkıntı olur mu? Yada;
- 3 evre olarak bakarsak eğer, yavru, genç, ve büyük yuva boyutları ne olmalı :)
- Aslında iguana ve bukelamon ev arkadaşı çok isterdim ancak yavru bulmasının zor olması ve fiyatının pahalı olmasından dolayı beni aşıyor.

Okuyan ve yardımcı olmak isteyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Saygı ve Sevgilerle
Yaz dm den mevcut
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Dün itibari ile bir arkadaşım aracılığı ile L2 Vagans buldum. İlgilenen zaman ayırıp cevap yazan, düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Arkadaşlar bir iki konuda hem yaşadıklarımı hemde kafamda ki soruları paylaşmak istiyorum. Özelden de sorabileceğim bir iki arkadaş var ancak belki sorular ve cevaplar başka arkadaşların işine yarar diye düşünüyorum.
Arkadaşa isim olarak "Kültigin" koydum. Ama ileride kendisi dişi çıkarsa "Zubeyde Hatun" koyarım sanırım. :D
Arkadaşı 2 kere görebildim şimdiye kadar bir tanesi yeni yuvasına koyarken birde bir sebepten dolayı toprağını yeniden koymam gerekti. Şu anda rengi torf ile aynı gibi ayırt etmesi zor oluyor benim için :) Yaş ilerliyor bunu daha iyi anlıyorum :D
- Elimde un kurtları var. Hafta sonu bir tane un kurdu yedi. Tekrar ne zaman un kurdu vermem gerekiyor? Hangi aralıklarla yemek vermeyi denemeliyim?
- Un kurdunu verirken " Çelik kavisli kafa İğne tutucu" ile verdim. Ancak arkadaş kendine ufak bir mağara yaptığı için oradan çıkmıyor. Haliyle bende muhtemelen tutarken un kurdunu kaçırabilirim. O zamanda toprağa karışacaktır. Kültigin yemez ise toprakda bakteri oluşma riski var sanırım. Böyle bir durumda her seferinde tüm toprağı boşaltıp kontrol edip yeniden mi koymam gerekiyor?
- Evin sıcaklığı ortalama 25-27 derece. 3-4 günde bir ufak bir alana 2 çay bardağı su koymam yeterli olur dendi. Toprak hala nemli ise de 4 günde bir aynı noktaya su koyayım mı?
- Un kurtlarını ikiye ayrdım 3/4'ü dışarı koydum çok hızlı büyümesinler diye, 3/1 ise evin için yuvanın yanında duruyor.
 

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,986
1,858
475
Ödüller
20
LV
5
 
Toprağı kazmalarının 2 sebebi var birincisi içgüdüsel olarak açıkta kalmamak avlanmamak için ikincisi ise kabuk süreci başlangıcı.. kabuk sürecinde iken rahatsız edilmemek için saklanırlar.. ortam sıcaklığıda güzel muhtemelen 1-2 hafta içinde kabuk atacaktır belki dahada uzun sürebilir 20 gün felan.. tünelinden çıkmadığı sürece yemleme yapma yem konusunda dayanıklılardır.. 3 ay yem yemeyip bu sürede kabuk atan canlılara şahit oldum.. kabuk attıktan sonra 10 gün bekle ve sonra yemleme yap kabuk sonrası sinirleri ve dişleri çok yumuşak olacağı için yem esnasında zarar görebilir..

Bunların dışında diğer bahsettiğin herşey normal
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Arkadaşı zaten görmüyorum akşam eve gelip üstümü değiştirip gidip bakıyorum dışarıda mı diye ama ortada yok :D
Yem vermeyeceğim o zaman açığa çıkıncaya kadar. Belki gündüz çıkıyordur arada bilemiyorum. Ama dayanıklı olmaları içimi rahatlattı :)
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Arkadaşlar işlerimin yoğunluğundan dolayı bir türlü aşağıda yazacağım yazıyı yazamadım :)
15-20 günlük yaşadığım bazı durumları sizlerle paylaşmak ve sizlerin fikir ve düşüncelerinizi merak ediyorum.
* L2 ev arkadaşım için bu kabın içinde ki toprak ortalama kaç cm. yüksekliğinde olmalıdır?
Kendisi kafasına göre bir tünel yaparak en altta yaşıyor. Benim yaşadığım sorun şu, un kurdu koyuyorum bekliyorum, ancak un kurdu direkt toprağın içinde kaybolmaya çalışıyor. Onu yediğinden bu yüzden emin olamıyorum. Kurdu almak icin yuvayı bozmak zorunda kalma durumunda kalıyorum. Bu konuda tecrübe ve önerileriniz nelerdir? İlk geldiğinde un kurdu toprağın içine kaçtığı için Torfu değiştirmek zorunda kaldım. Çicekçiden torf aldım bu torf toprağına koyuyorum. Bu konuda eksi yada artı olan durum var mıdır? Resim eski torfu, yeni torf biraz daha koyu gerekiyor ise onunda resmini çekerim.
* Yaşam alanına görsel yada onun için ekstradan birşey koyabilir miyim?
* 3-4 günde bir 2 çay kaşağı su koyuyorum nemlenmesi için. Bu yeterli mi?
* Evin ortalama sıcaklığı 25-28 derece arasında oluyor. Bu yeterli ancak yazın ne yapacağım? Ev yazın inanılmaz sıcak oluyor. Sabah ön taraftan, akşam ise arka taraftan güneş alıyor. Bu durum için erken ancak neler önerirsiniz?

Tüm forum üyelerine huzurlu sağlıklı mutlu umutlu bir yıl diliyorum.
Sevgi ve Saygılarla
 

Ekli dosyalar

  • Yuva02.jpg
    Yuva02.jpg
    253.9 KB · Görüntüleme: 132

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
989
497
325
Ödüller
13
LV
4
 
Resimde ki tür sanırım "Brachypelma Smith" imiş yaşını bilemiyorum. Arkadaş'ta emin değil. Fiyat sordum. Ona da birşey diyemedi. Böyle bir arkadaşı eve almak isterim. Sizce fiyatı ne olmalı? Ne onun hakkı geçsin nede benim hakkım. Forumda konuda gerçekten uzman arkadaşlar var. Düşüncelerini paylaşırlar ise sevinirim. Saygılar
Brachypelma hamorii fotoğraftaki canlının türü benzerler olmaları ve taksonomik karışıklık nedeniyle çok karıştırılırlar satan kişi de türnünü karıştırmış
 

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
989
497
325
Ödüller
13
LV
4
 
Bu türün nesli tükenmekte olduğu için çoğu ülkede ihracatı ve ithalatı yasaklandı.. fiyat konusuna bişey diyemem nadir bir tür olduğu için fiyatı şudur budur diyemeyiz.. üretim felan düşünmüyorsan alınabilir çünkü ileride eş bulmakta zorlanabilirsin.. son olarak Brachypelma ailesi biraz nazlı bir tür büyüme hızları yem kabul etme sıklıkları felan yavaştır bir süre sonra "tarantulam 1 aydır yem yemiyor" gibi sorunlar sayesinde ileride sıkılmana neden olabilir..
Ai hobide pek sıkıntıda değiller özellikle amerikada yasak brachypelmalar vs doğadan alınabildiği için ama burda pek öyle bir şey yok üretimlerden geliyorlar zaten zamanında karıştırıldığı ve ya istenilen özellikleri almak için farklı türler ile hamorii-smithi arası çiftleştirme çok yapılmış şuan bukabilceklermizin nerdeyse hiçbiri gerçek hamorii smithi değil aynı durum albopilosum, gigas vs gibi türlerde de var
 

shagydigy

Pupa
28 Eki 2021
86
21
30
LV
0
 
ilk mesaja istinaden roseaların zehir seviyesi düşüktür ve çok uysal sakin bir tür. L3 elimde red rosealar bulunuyor ilgilenen mesaj atabilir
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bir konu daha aklıma geldi. Neden yaşam alanları camdan değil? Gördüğüm genel olarak video ve resimler hep plasik mika yada benzeri şekilde. Acaba cam olması sakıncalı mı? Yada farklı bir nedeni mi var?
 

shagydigy

Pupa
28 Eki 2021
86
21
30
LV
0
 
Düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bir konu daha aklıma geldi. Neden yaşam alanları camdan değil? Gördüğüm genel olarak video ve resimler hep plasik mika yada benzeri şekilde. Acaba cam olması sakıncalı mı? Yada farklı bir nedeni mi var?
kendimce cevapliyim cama göre ucuz ve daha güveli düşme durumunda cam kırılıp canlıya zara verebilir ama plastikde sıkıntı olmuyor ve kullanımı rahat dediğim gibi ucuzda alıyorsun bi kaç delik rahatlıkla kendin açabiliyorsun
 

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,986
1,858
475
Ödüller
20
LV
5
 
Pleksi teraryumlar daha sağlıklı ve kullanışlı hemde cam gibi gözüküyor :) cam teraryumlarda hava sirkülasyonu çok iyi olmalı yani yeteri derecede havalandırma olmaz ise nemi daha uzun süre içeride tutacaktır buda küf ve mite oluşumuna davetiye çıkarır..
 

CanlılaraMeraklı

Pupa
Yasaklanmış Üye
18 Eki 2021
63
12
30
LV
0
 
Ağa sen milletin dediğine bakma ben uzun süre besledim bıraktım ilk olarak ben marsahhle başladım kingbabunla bitirdim tavsiyem eleuygun tür diyebişiy yok ama ele daha az saldırma ihtimalıolarak veriscolor alderimbeslemesi zevkli ve renkide hoş hem agrasif degiler ama zehri güçlü ama diyorsanız bana bişeycik olmaz git murinus al ???? sonra eline almayı dene o senin son tarantula sevdan olabilir sjsjjs.???
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt