Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatilde Karıncalarım

Adilemir

Süper Majör
26 Haz 2020
110
30
105
LV
0

Bir 2 haftalık bir tatile çıkıyorum. 10 saatlik bir yolculuk yapacağım. Tatilde karıncası olmayan kolonilerimi yanıma alıp messorlarım evde bırakacağım bir öneriniz var mı

Benzer konular

Adilemir

Süper Majör
26 Haz 2020
110
30
105
LV
0

Bir 2 haftalık bir tatile çıkıyorum. 10 saatlik bir yolculuk yapacağım. Tatilde karıncası olmayan kolonilerimi yanıma alıp messorlarım evde bırakacağım bir öneriniz var mı
Un kurtları mı böcek olmamaları için buz dolabına bırakabilir miyim

Murat erfidan

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
4 Nis 2020
1,066
507
425
Ödüller
13
LV
4

Bir kutuya pamuk koy, pamuklarınarasına tüpleri koy. Hiç bu şekilde yolculuğa çıkmadım ama çıkanları duydum. Hiçbir sorun olmadığını söylediler.

Adilemir

Süper Majör
26 Haz 2020
110
30
105
LV
0

Bir kutuya pamuk koy, pamuklarınarasına tüpleri koy. Hiç bu şekilde yolculuğa çıkmadım ama çıkanları duydum. Hiçbir sorun olmadığını söylediler.
Bir kraliçem yeni yumurtladı diğerinin bir sürü yumurtası var. Yemelerinden korkuyorum inşallah böyle olmaz

Flavus

Asker
7 Nis 2020
340
160
185
Ödüller
3
LV
2

İşçisi olamayan kraliçelerini alma işçisi çıkmaya yakinsa al ama sadece yumurtasi olanlari almana gerek yok

Adilemir

Süper Majör
26 Haz 2020
110
30
105
LV
0

Bir şey sormak istiyorum
Bir un kurdu sineklikle havakandırılan bir outworld de kaç gün durur ve karıncalar neden un kurtlarınastwksiz davranır tür messor

Flavus

Asker
7 Nis 2020
340
160
185
Ödüller
3
LV
2

Bir şey sormak istiyorum
Bir un kurdu sineklikle havakandırılan bir outworld de kaç gün durur ve karıncalar neden un kurtlarınastwksiz davranır tür messor
benımde messorlarım unkurdu sevmiyor havalandırma iyiyse sorun olmaz ama 2 hafta uzun bi süre sıvı karısımlar yap bikac tane birini tuketirler illaki
kralicenin yumurtaları pupa yada büyük larvaysa alabilirsin ama cok tavsiye etmem biraz sekerli su ver bi parcada un kurdu koy bırak stres olmasınlar yeni kraliçeleri almaman cok iyi olur 2 hafta hic strese girmez bolca yumurtlar

Adilemir

Süper Majör
26 Haz 2020
110
30
105
LV
0

benımde messorlarım unkurdu sevmiyor havalandırma iyiyse sorun olmaz ama 2 hafta uzun bi süre sıvı karısımlar yap bikac tane birini tuketirler illaki
kralicenin yumurtaları pupa yada büyük larvaysa alabilirsin ama cok tavsiye etmem biraz sekerli su ver bi parcada un kurdu koy bırak stres olmasınlar yeni kraliçeleri almaman cok iyi olur 2 hafta hic strese girmez bolca yumurtlar
Şekerli su hariç nasıl bir karışım olabilir

Emre Günsan

Asker
6 Haz 2020
322
131
185
Ödüller
3
LV
2

ÇOK ÖNEMLİ. gündüz gideceksen sakın kutuyu biryere atıp bırakma , güneş 5 dk dahi vursa kutu / yada tülerin içi ateş gibi olur. sen sürmüyorsan elinde tutmanı öneririm . sen sürüyorsanda kesinlikle güneş almayacak bir yer bulup oraya koy. bagaj soğuksa olabilir belki.

ben bir dar kutu alıyorum , içine eski bir kazağı sıkıştırıyorum , tüpleri içine sıkıştırıyorum. ters dönmedikçe sarsılmıyor

hulagu

Asker
2 Haz 2020
325
140
185
LV
0

dostum hiş gerek yok almana hiçbir şey olmaz iki haftada ben dondurma kutusunda lasiusları 2 ay unuttum boş sanıyordum meğer doluymuş bir baktım takılıyorlar biraz toz şeker tamam karanlık biryere koy rüzgar güneş görmesin tamam zaten işçisi olamayan kraliçeyse yine bir sorum yok alma sakın hyavnalrı yoldaa strese girerler

Flavus

Asker
7 Nis 2020
340
160
185
Ödüller
3
LV
2

Şekerli su hariç nasıl bir karışım olabilir
Denemelisin ben şekerli yumurta denedim hicbir kolonim içmedi sadece bi messor işçisi bi kere içti gitti
Sonra şekerli su ve kurutulmuş gammarus karisimi yaptim sabah kalktığımda bitirmişlerdi
Deneyerek bulacaksin yada karışım yapmazsan bile balik yemi koy kuru oldugu için çok kirletmez outworldu.hadi kolay gelsin☺

ege kesilmez

Kraliçe
Yasaklanmış Üye
23 May 2020
914
288
275
LV
0

ben unkurduyla mama hazırlıyıp balık yemi koyuyorum şeker ihtiycı için bal çünkü bal bozulmaz

Adilemir

Süper Majör
26 Haz 2020
110
30
105
LV
0

Denemelisin ben şekerli yumurta denedim hicbir kolonim içmedi sadece bi messor işçisi bi kere içti gitti
Sonra şekerli su ve kurutulmuş gammarus karisimi yaptim sabah kalktığımda bitirmişlerdi
Deneyerek bulacaksin yada karışım yapmazsan bile balik yemi koy kuru oldugu için çok kirletmez outworldu.hadi kolay gelsin☺
Kuru karides deniyeceğim karides e bayılıyorlar.

Users who are viewing this thread

Üst Alt