Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Test tüpü dışındaki kırmızı şeffaf kağıt

berkemoji

Media
25 Haz 2020
74
16
50
LV
0
 
Test tüpünün dışına ince kitap defter kaplığı sarabilirmiyim kaç kat yeterli olu birde test tüpü nereden bulabilirim
 

Benzer konular

Erenimooo

Süper Majör
5 Haz 2020
109
41
105
LV
0
 
Test tüplerini internetten, medikallerden, kimya malzemeleri satan yerlerden ya da kırtasiyelerden bulabilirsin. Ben birçok medikale sordum bir tanesinden bulabildim boyutu küçük olmasına rağmen tanesini 4 liraya satıyordu. İnternetten kargo bedeli dahil adedi 2 liraya almıştım.

Tüpü saracağın kılıfa gelecek olursak, eğer hiç ışık girmesini istemiyorsan, A4 tavsiye etmiyorum. Ben evde bir defterimin kılıfını koparım bir kat sardım. Zaten karton olduğu için ışığı geçirmiyor. Bir ucunu elinle kapayıp diğer ucundan gözünle bakarsan ne kadar karanlık olduğunu anlarsın. Eğer tüpün içini görmek istiyorsan asetat ile sar. Kılıfı, tüpe bol gelmesin boşluklardan içeri ışık girebilir. Çok fazla sıkı olunca da kılıfı tüpten çıkarmakta zorlananabilirsin. Mesela benim bir tüpün kılıfı çok sıkı oldu kılıfı çıkarırken tüpü biraz sarsmak zorunda kalıyorum. ?
 

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
@Erenimooo çok güzel bilgiler paylaşmış. Ben tüpleri kapalı ortama koyuyorum ve bakım ihtiyacı olmadığı sürece rahatsız etmiyorum. Durum böyle olunca asetat kullanmama da gerek kalmıyor. Mat (ışığı geçirmeyen) her türlü malzeme olabilir. 1 kat sarmanız yeterli olacaktır ☺

Test tüpleri genellikle laboratuvar ve medikal malzemeleri satan firmalarda bulabilirsiniz. Eğer internet üzerinden almak isterseniz Karınca Dünyası'nın mağazanındaki ürünü aşağıya link olarak bırakıyorum :D

 

Users who are viewing this thread

Üst Alt