Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tüpte Su bitti

Kalimnax

Media
26 May 2020
50
13
50
LV
0
 
Arkadaşlar daha yumurtalardan işçi çıkmadan tüpteki su bitti (tamamen) ne yapmalıyım? Yeni tüpe transfer etmeli miyim beklemeli mi, strese girer mi ? Bir de transferi nasil yapabilirim ?
 

Benzer konular

Snorlax

Yumurta
28 Şub 2022
1
1
15
LV
0
 
Arkadaşlar daha yumurtalardan işçi çıkmadan tüpteki su bitti (tamamen) ne yapmalıyım? Yeni tüpe transfer etmeli miyim beklemeli mi, strese girer mi ? Bir de transferi nasil yapabilirim ?
Yeni tüpe transfer etmeni tavsiye ederim. Yedek bir tüpün, şırıngan vb. varsa yeni tüpü su ile hazırlayıp, karanlık hale getir. Daha sonra iki tüpü öpüştürüp (arada yarım santim gibi bir boşluk bırak) birbirine bantla. Banta 2-3 adet delik aç iğne ile. Transferi sağlayacaktır. Biraz zaman alabilir transferi, endişe etme.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ATL

Mert2006

Yumurta
27 Şub 2022
13
5
15
LV
0
 
Transfer etmelisin youtube da var vidoları ama yine de açıklayım yeni hazırladığın test tüpüyle suyu bitmiş test tüpünün uçlarını birleştir ve bant yardımıyla etrafına sar ve bant a iğneyle delik aç ki oksijen alabilsinler suyu bitmiş test tüpünün cover ini çıkar yeni test tüpüne geçir ve suyu bitmiş olan tüpe çok yakın olmamak şartıyla ışık tut masa lambası vb olabilir.
 

Tibuk

Kraliçe
Deneyimli Hobici
20 Nis 2021
569
499
375
Ödüller
9
LV
3
 
Işık mışık ıvır zıvırlarıyla uğraşma. Hazır işçin de yokken manual transfer yap. 2 tüpün ağızlarını birleştir, kraliçe üstte dursun alttaki tüpe düşür. Sonra kapat ağzını, bu kadar. Hızlı ve kesin çözüm.
 

KAĞAN

Yumurta
6 Şub 2022
32
9
15
LV
0
 
Kendini kasmana gerkek yok zaten kraliçe suyun bittiğini anlayacaktır sen sulu bir tüp taktığın zaman eğer stres yapmassa tabi yapacağını düşünmüyorum en fazla 1 saat sürer transver bağladıktan sonra transveride iki tüpü öpüştür aktan bantla biraz açıklık bırakki hava alsın ama hava almasada fazla sorun olmaz 1 saat idere eder her halde içerdeki hava tabi manuelde yapabilirsin ama benim tercihim tüpleri bağlamak olurdu sonuçta bu hobiyi neden yapıyoruz bekler izlerdim
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt