Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tür?

Foltes

Yumurta
13 Ağu 2024
22
9
15
LV
0

Merhabalar, çalıştığım yerde devasa bir messor ve lasius olduğunu düşündüğüm bir uçuşa denk geldim, sadece bu 2 tür olmasına rağmen en az 200 tane prens prenses uçuyordu. Bende hemen kanatsız olanlardan birini kaptım, çalıştığım yer boğaza 0 bi yer. Türü nedir acaba ? ( bi türlü netlenmediği için net bi fotoğraf atamıyorum abdomeni lasius gibi büyük ve aşırı belirgin olmasada çizgileri var bana lasius gibi geldi)
İlk kraliçem, çok heycanlıyım ne yapacağımı biliyorum ama bi öneri duymak hoşuma gider.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    160 KB · Görüntüleme: 390

Benzer konular

Espresso

Pupa
17 Tem 2024
60
12
30
LV
0

Türü hakkında yorum yapamiyacağım ama 4 5 günde bir kontrol et 40 50 gün sonra ilk işçisi çıkar diye düşünüyorum yani ne kadar araştırdın bilmiyorum belki bunları biliyosundur bile ama kontrol süresi önemli gerçekten 4 5 günde bir etmen sağlıklı olur türüne görede forumda vardır türün rehberi tür hakkında net bir bilgi söyliyemicem ama bana sorsanız sadece lasius derdim ama net değil bu sadece bir tahmin iyi hobiler dilerim.👍

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Post petiole gözükmüyor thoraxı da pürüzsüz messor olmayacağını düşünüyorum.

Foltes

Yumurta
13 Ağu 2024
22
9
15
LV
0

daha fazla fotoğraf atabilirmisiniz lütfen ,messor olduğunu düşünüyorum.
Post petiole gözükmüyor thoraxı da pürüzsüz messor olmayacağını düşünüyorum.
Kraliçe daha çok siyah değilde kahverengiye yatkın dün akşam tekrar kontrol ettiğimde lasius olduğuna emin gibi bişey oldum lasius gibi abdomeni kahverengi kocaman vücuduna oranla ve çizgileri var, herhangi bir messor cinsine benzemiyor.

Lasius

Majör
Moderatör
8 Ocak 2021
174
98
75
Ödüller
1
LV
1

lasius niger gibi duruyo ama fotoğraf çok bulanık

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

1. Renkten tahmin yapılmaz.
2.Formicada da çizgiler belirgindir.
Fotoğrafı yandan ve net atarmısınız?

Foltes

Yumurta
13 Ağu 2024
22
9
15
LV
0

1. Renkten tahmin yapılmaz.
2.Formicada da çizgiler belirgindir.
Fotoğrafı yandan ve net atarmısınız?
Renkten tahmin yapıldığına dair bişey söylemedim, arkadaşın messor olduğunu söylemesi üzerine neden messor olamıcağını açıkladım hocam.
lasius niger gibi duruyo ama fotoğraf çok bulanık
Şuan işteyim gece 12 gibi fotoğraf ekleyebilirim.

Lectus

Pupa
10 Tem 2022
57
25
30
LV
0

Görsele bakarak lasius diyorum yandan foto atarsaniz daha iyi olur , throaxı compoya benzettim.

Users who are viewing this thread

Üst Alt