Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Turba yosunu (sphagnum moss)

Whisperer

Yumurta
9 Ağu 2021
16
5
15
LV
0
 
Herkese iyi günler, teraryumlarda turba yosunu kullansam tarantulalara herhangi bir zararı olur mu? Bazı türlerde kullanıldığını görüyorum ama boehmei gibi kurak yerlerdeki tarantulaların sağlığına zarar verir mi? Daha önce deneyimleyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ediyorum şimdiden.
 
Benzer konular Forum Tarih
akbltcan1 Tohumsuz Bitkiler 0 496

Benzer konular

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
Turba yosunları hücrelerinde suyu uzun süre tuttukları için genelde yüksek nem ihtiyacı olan türler için ortam nemini daha uzun süreli muhafaza ettiğinden tercih ediliyor.. eğer bir ağaç/çalı türü tarantula beslemiyorsanız bence gerek yok.. yosunları haftada bir sularsanız diğer türlü zemini 3 kere nemlendirirsiniz yani işin pratiği gibi bir şey..
 

Whisperer

Yumurta
9 Ağu 2021
16
5
15
LV
0
 
O halde pratik olanı trrcih edeyim. Elimde fazladan yosun var zaten, hem de teraryuma hoş bir görüntü katıyor. Tarantulalarım ise LP, boehmei ve nhandu chromatus yani hepsi yer türü. Sağlıklarına bir zararı yoksa kullanmayı düşünüyorum.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt