Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Türü nedir ve hareketleri normal midir?

powsyne

Yumurta
17 Mar 2025
1
0
5
LV
0

Merhaba,
13 Mart günü Gebze OSB'de yer alan çalıştığım şirkette yürürken düzlükte kanatlı bir kraliçe fark ettim. Bildiğim kadarıyla koşullar uygundu ancak kanatlı olması beni şüphelendiriyor. Hem cinsinin hem de döllenmiş olabilme ihtimalini sizlere sormak istedim.

Bulduğum yer: Gebze OSB
Bulduğum bölge: Fabrika dışarısında etraf çayır çimen yani tamamen betonarme değil. Düzlükte buldum. Etrafta tekti ve yuva arıyor gibi dolaşıyordu.
Hava koşulları: Havalar yeni yeni ısınıyordu ve yağmurlar bir hafta önce kadar bitmişti. 13 Mart günü nem oranı %40 civarındaydı.
Saat: Sabah 11-12 gibi
Fotoğraf Albümü: https://photos.app.goo.gl/EjN3WMYJ6PoArniE8

Hem ilk yaptığım test tüpünden emin olmadığım hem de karınca sürekli çıkış tarafındaki pamuğu kazdığı için yeni bir düzenek hazırlayıp içine yerleştirdim. Bu hobiye ilk adımım olduğundan şüphelerim çok fazla. Aradan 5 gün geçti birkaç kez taşıma ve sürekli kurcaladığım için herhangi bir yerleşme ve yumurta bulgusuna rastlamadım. Şu an havalar soğuyacağı için biraz pamuğa sarıp gardırop içerisine yerleştirdim. Birkaç gün hiç dokunmamayı düşünüyorum. Yapmam gereken bir şey var mı? Kraliçe döllenmemiş olabilir mi?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yapay zekaya sorduğumda Lasius Niger olabileceğini söylüyordu. Bende incelediğim kadarıyla öyle olabileceğini düşünüyorum.