Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Türü ve Cinsi Nedir?

Gokhan1010

Pupa
18 Eki 2020
14
3
30
LV
0

Bu messor %100.Yumurtlamamasının sebebi kış uykusudur. Attığım fotoğrafta çok tüylü olduğu gözüküyor ve bu messora işaret.
Valla şuan yumurtlamasin zaten çünkü geçici tüpe koydum yeni tüp sipariş ettim onlar gelmeden yumurtlarlarsa çok kötü olur dolaba koydum baktım 8 derece gösteriyor dolap vazgeçtim zarar görürler diye korktum yattigim yer 23-25 derece mecburen burda tutacam gurbette çalışarak aynı zamanda bu hobi zor oluyo bu yönleri

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

Valla şuan yumurtlamasin zaten çünkü geçici tüpe koydum yeni tüp sipariş ettim onlar gelmeden yumurtlarlarsa çok kötü olur dolaba koydum baktım 8 derece gösteriyor dolap vazgeçtim zarar görürler diye korktum yattigim yer 23-25 derece mecburen burda tutacam gurbette çalışarak aynı zamanda bu hobi zor oluyo bu yönleri
Yumurtlarsa tüpleri bağlayıp transfer edebilirsiniz 8C sıcaklığın bir tehlikesi yok kış uykusu için uygun bir sıcaklık dakat birden soğuk ortama koymanız etkileyebilir sıcaklığı yavaş yavaş azaltıp buz dolabına koyabilirsiniz

HamitANT

Süper Majör
25 Nis 2020
213
88
140
LV
0

Yumurtlarsa tüpleri bağlayıp transfer edebilirsiniz 8C sıcaklığın bir tehlikesi yok kış uykusu için uygun bir sıcaklık dakat birden soğuk ortama koymanız etkileyebilir sıcaklığı yavaş yavaş azaltıp buz dolabına koyabilirsiniz
abi banada fazladan varsa gönderirmisin ? coğu türden buldum fakat messor hiç bulamadım :(

Gokhan1010

Pupa
18 Eki 2020
14
3
30
LV
0

Susuz derken nemsiz ise yaşarda yumurtlamaz diye düşünüyorum. Şöylede yapabilirsiniz küçük kaba koyun biraz peçete ıslatıp koyun o nemi sağlayacaktır.
Yumurtlamasinlar zaten işime gelir bir tüpe 5 messor koydum hepsi suydan faydalanamiyor tüpler gelene kadar 3 gün sıkıntı çıkmaz demi onu sormak istiyorum ?

Dragan

Süper Majör
Emektar
11 Haz 2020
286
115
140
Ödüller
4
LV
2

Yumurtlamasinlar zaten işime gelir bir tüpe 5 messor koydum hepsi suydan faydalanamiyor tüpler gelene kadar 3 gün sıkıntı çıkmaz demi onu sormak istiyorum ?
Susuz kapta tutcaksan oksijen alsın ve şekerli suyla besle ve az protein ver çok az

Gokhan1010

Pupa
18 Eki 2020
14
3
30
LV
0

Tüpte tutuyorum onları şuan yapmam çok zor 3 günde birşey olmaz ise sıkıntı yok tek bilmek istediğim bu

❀mia

Kraliçe
27 Eyl 2020
736
333
325
Ödüller
8
LV
3

Önce tüpü boşalt sonra

Kraliçeleri ayırmak için kullandığın pamukların hepsini biraz ıslat sonra fazla suyu sık

Yeniden kraliçeleri ayır 3 gün idare eder diye düşünüyorum iyi hobiler :)

Burhan28

Süper Majör
16 Haz 2020
227
90
140
LV
0

Önce tüpü boşalt sonra

Kraliçeleri ayırmak için kullandığın pamukların hepsini biraz ıslat sonra fazla suyu sık

Yeniden kraliçeleri ayır 3 gün idare eder diye düşünüyorum iyi hobiler :)
Bence hiç dokunma, dayanırlar. Bu şekilde yaparsan ıslak pamuktan hava geçmez. Hele ki birkaç katman pamuktan tahminimce hiç geçmez.

❀mia

Kraliçe
27 Eyl 2020
736
333
325
Ödüller
8
LV
3

Bence hiç dokunma, dayanırlar. Bu şekilde yaparsan ıslak pamuktan hava geçmez. Hele ki birkaç katman pamuktan tahminimce hiç geçmez.
Hava geçmeyeceğini atlamışım pardon

minik kapları kullanabilirsin aklıma başka bir yöntem gelmiyor dostum

Users who are viewing this thread

Üst Alt