Benzer konular | Forum | Tarih | |||
---|---|---|---|---|---|
Un kurdu gelişimi | Diğer Canlılar | 1 | 714 | ||
M | Eskisehir içi Un kurdu, Hamam böcekleri, Salyangoz arıyorum | İlanlar Arşivi | 0 | 291 | |
P | Mersin civarı un kurdu | İlanlar Arşivi | 0 | 184 | |
Canlı yem arıyorum un kurdu haric | İlanlar Arşivi | 1 | 304 | ||
Un kurdu arıyorum | İlanlar Arşivi | 0 | 263 |
Evet bu sürede besin ve protein olarak beslenemeyecekleri için protein oranı düşecektir.. zaten bu kadar düşük protein oranını bizim yediğimiz günlük yiyeceklerdende karşılayabilirsiniz örneğin yumurta peynir kıyma vs vs.. birde şu yöntemi yapabilirsin kurtları 2 gün önceden çıkarıp normal ortam sıcaklığına alıp yataklığa koyup beslenmelerini sağlayıp canlı yem olarak kullanıp sonrasında tekrar dolaba atabilirsin..Arkadaşlar bugün fazla konu açtım kusura bakmayın un kurdunu dondursam üretmek istmemiyorum içindeki protein oranı düşermi
Hocam halihazırda iyi beslenmiş un kurtlarını dondurursak protein oranı neden düşsün ki? Kurutunca içindeki sulu kısım gidiyor ve kabuğu kalıyor ama dondurma dediğimiz işlemde çözüldüğünde iç kısmı tekrar eski haline dönecek. O arada protein nereye buharlaşıp gidecek ki? Mesela sucuğu ya da eti derin dondurucuya attığınızda protein oranı düşüyor mu? O ete de orda kaldığı süre zarfında besin girişi olmuyor...Evet bu sürede besin ve protein olarak beslenemeyecekleri için protein oranı düşecektir.. zaten bu kadar düşük protein oranını bizim yediğimiz günlük yiyeceklerdende karşılayabilirsiniz örneğin yumurta peynir kıyma vs vs.. birde şu yöntemi yapabilirsin kurtları 2 gün önceden çıkarıp normal ortam sıcaklığına alıp yataklığa koyup beslenmelerini sağlayıp canlı yem olarak kullanıp sonrasında tekrar dolaba atabilirsin.
Sadece öldürmek amaçlı birkaç saatliğine dondurup çözdürsek de bu dediğiniz geçerli mi?Proteinlerin yapısı yüksek sıcaklıkta bozulur dondurmak yapıyı bozmaz ama şunu söylemeliyim ki dondurulmuş un kurdunu karıncalar hiç sevmiyor karıncalar için kullanacaksan canlı tutmaya bak üremelerini soğuk ortamda yavaşlatabilirsin.
Bunu denemedim tahminimce geçerli olacaktırSadece öldürmek amaçlı birkaç saatliğine dondurup çözdürsek de bu dediğiniz geçerli mi?
Sen olayı farklı anlamışsın.. her canlı proteini besinlerden alır un kurtlarıda proteini yataklıkta kullandığımız tahıl besinlerinden alır sen un kurdunu dolaba attığında metobolizması ve yaşamsal fonksiyonları yavaşlayacak bu sayede beslenemeyecek beslenmediği zamanda ne olduğunu söylememe gerek yok.. zaten yukarıda yazdığım cevaptada beslenmeyecekleri için protein oranı düşecek demişim ve 2-3 gün öncesinden dolaptan çıkarılıp tekrar beslenmeleri sağlanırsa sorun yok.. canlı bir un kurdunun protein oranı %53 donmuş un kurdunun protein oranı %20 lere kadar düşüyor ki zaten bu araştırmalar laboratuvar ortamında yapılıp değerler belirleniyor ve makale olarak yayınlanıyor..Hocam halihazırda iyi beslenmiş un kurtlarını dondurursak protein oranı neden düşsün ki? Kurutunca içindeki sulu kısım gidiyor ve kabuğu kalıyor ama dondurma dediğimiz işlemde çözüldüğünde iç kısmı tekrar eski haline dönecek. O arada protein nereye buharlaşıp gidecek ki? Mesela sucuğu ya da eti derin dondurucuya attığınızda protein oranı düşüyor mu? O ete de orda kaldığı süre zarfında besin girişi olmuyor...
Anladım, benim dondurmaktan kastım direkt -18 derecede derin dondurucuya atmak. 4-5 derecede metabolizmalarını yavaşlatmak değil. İyi beslenmiş un kurtlarını -18 derecede dondurarak ölü olarak sakladığımızda protein oranı düşüyor mu sizce?Sen olayı farklı anlamışsın.. her canlı proteini besinlerden alır un kurtlarıda proteini yataklıkta kullandığımız tahıl besinlerinden alır sen un kurdunu dolaba attığında metobolizması ve yaşamsal fonksiyonları yavaşlayacak bu sayede beslenemeyecek beslenmediği zamanda ne olduğunu söylememe gerek yok.. zaten yukarıda yazdığım cevaptada beslenmeyecekleri için protein oranı düşecek demişim ve 2-3 gün öncesinden dolaptan çıkarılıp tekrar beslenmeleri sağlanırsa sorun yok.. canlı bir un kurdunun protein oranı %53 donmuş un kurdunun protein oranı %20 lere kadar düşüyor ki zaten bu araştırmalar laboratuvar ortamında yapılıp değerler belirleniyor ve makale olarak yayınlanıyor..