Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yanlış tüp hazırlamışım yardım lazım

Lanitra

Yumurta
19 Eyl 2021
17
4
15
LV
0

Öncelikle merhaba geçen senenin sonunda bulduğum bir kraliçe vardı işçileri yeni yeni çıkıyo pamuğu sanırım gevşek yapmışım pamuğu asıp su olan yere kadar ilerleyebiliyolar(pamuğu tam gecemiyolar) transfer deniyorum yaklaşık bir haftadir gecemiyolar çok az su olsada o kısma geçip bogulmalarindan korkuyorum sizce ne yapmaliyim
IMG_20250328_201452.jpg

Benzer konular

godant

Pupa
22 Nis 2021
14
9
30
LV
0

Transfer en güvenli yol görünüyor, kendi yuvalarına yüksek ışıklı, geçecekleri yuvayı karanlık yaparsanız geçebilirler ama şu anki yuvaları da nemli olduğu için biraz zor olabilir.

2. Alternatif: yanda işçi yokken, uzun cımbızla pamuğu çekerek, kraliçe ve işçilere zarar vermeden pamuğu çıkarmak. Zarar verebilme bakımından riskli. Eğer yeni bir tüp ve ona bağlı küçük bir outworld yapabilirseniz aldığınız pamuğu doğrudan outworlde koyup yeni tüplerini kesfederek oraya transferi sağlayabilirsiniz. Outworld yoksa yeni tüplerinin kapak pamuğu yapabilirsiniz. Son çare olarak düşünülebilir. Ya da tüpte çok su yoksa ki yok görünüyor, bekleyin su bitsin, kurusun. Sonra transfer edersiniz.

Lanitra

Yumurta
19 Eyl 2021
17
4
15
LV
0

şuan başka bir tüpe erişimleri var o tüp asetat kağıdı ile sarılı ama geçmiyolar sanırım suyun tamamen kurumasını beklemem gerekecek umarım o zamana kadar o suya ulaşıp boğulmazlar cevabın için teşekkürler

sametdevek

Yumurta
5 Ocak 2025
19
6
15
28
LV
0

şuan başka bir tüpe erişimleri var o tüp asetat kağıdı ile sarılı ama geçmiyolar sanırım suyun tamamen kurumasını beklemem gerekecek umarım o zamana kadar o suya ulaşıp boğulmazlar cevabın için teşekkürler

Transfer olmalarını istediğin tüpü bi bez ile sar karanlık olduğundan emin ol, diğer tüp ışık alacak şekilde güneşe koy hızlıca transfer olurlar

Users who are viewing this thread

Üst Alt