Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yeni Üye Kaydı

Özhan

Yumurta
4 Ara 2024
2
0
5
LV
0

Herkese merhabalar ve iyi forumlar,

Öncelikle bu hobide yeniyim. Aylardır belki yıllardır karınca hobisine merakım vardı. Dün akşam bir karınca buldum ve izlediğim ve hatırladığım kadarıyla (videolardan) bu karıncanın kraliçe olduğunu düşüyorum. Acaba bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
d0183ce8-44c6-4ba2-bae6-298dd6a9d103.jpg

Benzer konular

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
32
30
LV
0

Prenses, eğer döllenmişse kraliçe. Tüp kurulumunu yapıp birkaç hafta rahatsız etmeyiniz. Eğer yumurtlamış ve yumurtalar büyüyorsa kraliçedir.

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
31
18
15
LV
0

Herkese merhabalar ve iyi forumlar,

Öncelikle bu hobide yeniyim. Aylardır belki yıllardır karınca hobisine merakım vardı. Dün akşam bir karınca buldum ve izlediğim ve hatırladığım kadarıyla (videolardan) bu karıncanın kraliçe olduğunu düşüyorum. Acaba bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ekli dosyayı görüntüle 33085
evet bir kraliçe componotus olduğunu düşünüyorum
öncelikle tüpü karanlık ve sallanmıcak bir yerde bulundurmalısın bir kaç gün (5-6) hiç elleme daha sonra bir bakarsın yumurtalama yapmış mı diye yaparsa eğer 1 damla şekerli su ile besleme yapabilirsin abdomeni şişicek kadar (1 çay bardağı suya 2-3 küp şeker yeterli olucaktır) eğer ilgilenmez ise temiz bi kulak temizleme çubuğu ile şekerli suyu temizleyip işçiler yumurtalardan çıkana kadar hayvana dokunmana gerek yok eğer işçiler çikarsa tekrar şekerli su ile besleme yapabilirsin protein olarak da mikro un kurdu veya un kurdu ile besleme yapabilirsin bunlar henüz elinde yoksa edinmeni öneririm o süreçte çiğ yumutra akı da yeterli proteini sağlayacaktır
kalın sağlıcakla :)

Özhan

Yumurta
4 Ara 2024
2
0
5
LV
0

evet bir kraliçe componotus olduğunu düşünüyorum
öncelikle tüpü karanlık ve sallanmıcak bir yerde bulundurmalısın bir kaç gün (5-6) hiç elleme daha sonra bir bakarsın yumurtalama yapmış mı diye yaparsa eğer 1 damla şekerli su ile besleme yapabilirsin abdomeni şişicek kadar (1 çay bardağı suya 2-3 küp şeker yeterli olucaktır) eğer ilgilenmez ise temiz bi kulak temizleme çubuğu ile şekerli suyu temizleyip işçiler yumurtalardan çıkana kadar hayvana dokunmana gerek yok eğer işçiler çikarsa tekrar şekerli su ile besleme yapabilirsin protein olarak da mikro un kurdu veya un kurdu ile besleme yapabilirsin bunlar henüz elinde yoksa edinmeni öneririm o süreçte çiğ yumutra akı da yeterli proteini sağlayacaktır
kalın sağlıcakla :)
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Esktra soru olarak herhangi bir bakım rehberi gibi şeyler var mıdır? Bakımlarını öğrenebileceğim bir yer. Test tüplerini internetten temin süresi biraz uzun olabiliyor. Alabileceğim yerler nerelerdir acaba?

Emirsamet07

Yumurta
28 Kas 2024
28
9
15
LV
0

Esktra soru olarak herhangi bir bakım rehberi gibi şeyler var mıdır? Bakımlarını öğrenebileceğim bir yer. Test tüplerini internetten temin süresi biraz uzun olabiliyor. Alabileceğim yerler nerelerdir acaba?
Ben daha geçen hafta trendyoldan aldım 16 cm boyunda 1.6 mm genişliğinde tek bir çizik olmadan geldi . 4 5 iş günü içerisinde geldi . Onlar gelene kadar bir şırınganın içinde aynı düzeneği kurabilirsin için rahat etmezse .

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
31
18
15
LV
0

hocam internette bu iş için çalışan bir kaç site var zaten karınca sanatı youtube sitesinin alışveriş sayfasına bakabilirsiniz fakat kargo biraz geç geliyor bunun dışında gereksinimlerinizi trendyoldan falan temin edebilirsiniz rehber konusuna gelecek olursak örnek verdiğim youtube kanalının videoları olsun diğer youtube kanallarından bir kaç video izleyerek farklı insanların farklı deneyimlerini tecrübelerini duyup öğrenmeniz daha iyi olacaktır ben öyle yaptım takıldığınız bir nokta olursa forumda yeni konu oluşturmanız yeterli olacaktır cevap alırsınız her zaman bunun dışında öğrenmeniz gereken başlıklar kısaca;
test tüpü hazırlama
besleme yapımı
outworld yapımı
un kurdu yetiştirmek
transfer yapmak
kış uykusu
Gibi başlıkları araştırırken yeterli bilgilere sahip olabilirsiniz ayrıca "KRALİÇE AYIRT ETME REHBERİ !!!" şeklinde aratabilirseniz forumda bana ait olan ufak bir rehber bulunmakta oradan da kraliçeler hakkında bilgi edinebilirsiniz

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
406
340
275
Ödüller
7
LV
3

Cinsi Camponotus değil Crematogaster.

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Crematogaster cinsi. 25C° üzeri sıcaklıkta tutup yumurtlayacak mı diye deneyebilir veya 2 ay kış uykusuna yatırıp baharda yumurtlamasını umabilirsiniz. Opsiyonel. Kış uykusunu, kraliçeyi 8-14 C° arasında tutarak yapmanız yeterlidir. Çiğ yumurta beyazı ve eşit hacimde balı karıştırarak bir damlasını vermeyi deneyebilirsiniz. Sonraki gün de ballı su verir ve uykuya yatırırsınız. Eğer uyutmayacaksanız kendisi fully claustraldir, ilk işçiye kadar besin gereksinimi yok.
Test tüpü için trendyol linki verebilirim isterseniz. Ama pek zorunluluk da diyemem. Kalem kapağından tuzluk kabına; Kâbe kokusu sişesinden led lamba başlığına kadar çook şeyde kraliçe ve koloni besledim. Test tüpü rahat ve fonksiyonel fakat sadece bu kadar. Eğer işi fantezi boyutuna çıkaracak kadar çok veya değersiz kraliçeye sahipseniz yahut test tüpüne imkan yoksa nemi sağladığınız sürece gerisi hayal gücünüze kalmış durumda.

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
406
340
275
Ödüller
7
LV
3

O lBana da öyle geldi ama abdomendeki sivriliği göremeyince kafam karıştı.
Hocam Crematogaster cinsinde hem spine olur hem de post petiole olur, ama Camponotus cinsinde ikisi de yoktur aklınızda bulunsun.

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Yok yok. Camponotus zannetmedim. Cremaya benzettim ama sivriliği göremeyince hiç emin olamadım.

Users who are viewing this thread

Üst Alt