Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yeniyim

Zefix

Media
15 Tem 2022
137
16
55
LV
0
 
Iyi aksamlar Karınca hobisine yeni başladım. Bursa da ikamet ediyorum.Kralice arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 

Benzer konular

11 Haz 2022
91
7
30
LV
0
 
Kraliçe karınca nasıl bulunur diye karınca çiftliğimin videosu var onu izlemeni tavsiye ederim.Şimdiden Ekimin sonuna kadar hatta daha da sonraya kadar farklı farklı türlerin uçuşları var.Farklı farklı kraliçeler bulabilirsin.Genelde yağmurdan sonra rüzgarsızsa ve hava 15 20 derece civarıysa kraliçe bulma ihtimalin çok çok artıyor.Kraliçeyi bulduktan sonra ne yapman gerektiğini youtubeda bulabilirsin anlamazsan tekrar sorarsın.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca gereken malzemeler olarak deney tüpü ya da enjektör ve pamuk şuan için yeterli olur.Bir de asetat ya da karanlık yapmak için herhangi bir kağıt,ayakkabı kutusu gibi bir şey,dolapta bir raf vs. gerekiyor.Kraliçeyi hazırladığın deney tüpüne koyduktan sonra karanlıkta tutmak süreci kolaylaştırır.
 

Beko

Süper Majör
17 Ocak 2022
274
110
140
Ödüller
2
LV
1
 
Merhabalar hobiye hoş geldin şuan genelde lasius ve tetramorium uçuşları var tam başlangıç türleri, bulman da gayet kolay. Bazı bölgelerde de fellahlar uçacak onları da öneririm 🙂
 

Erkin

Yumurta
8 Tem 2022
7
1
15
LV
0
 
Hoş geldin ben kraliçeleri hep öğlen saati buluyorum ve de hava ılık-sıcak iken
 

Beko

Süper Majör
17 Ocak 2022
274
110
140
Ödüller
2
LV
1
 
Genel
Hosbulduk



Bir sey merak ediyorum.Karinca hobisi ile uğraşanlar için en pahalı (ya da nadir tür ) tür ile en az tercih edilen tür hangisidir?
Genelde yurtdışı türleri, özellikle Asya bölgesi türleri her hobicinin beslemek istediği türlerden. Ardından asker üretimi olan cinsler fazlaca tercih edilir. Az tercih edilen cinsler ise genelde çok strese girenler, Yada çok çok küçük olan cinsler
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt