❀mia
Kraliçe
Kraliçe buArkadaşlar fotoğrafların açısından erkek gibi çıkmış ama erkek olmadığına neredeyse eminim çünkü yanında erkeği vardı kıyasladım. Yeni fotoğraflarını koydum
Kış uykusuna yatmadan yumurtlamaması kesin mi hiç ihtimal yok mu
Kraliçe buArkadaşlar fotoğrafların açısından erkek gibi çıkmış ama erkek olmadığına neredeyse eminim çünkü yanında erkeği vardı kıyasladım. Yeni fotoğraflarını koydum
Bu kraliçeArkadaşlar fotoğrafların açısından erkek gibi çıkmış ama erkek olmadığına neredeyse eminim çünkü yanında erkeği vardı kıyasladım. Yeni fotoğraflarını koydum
Bu erkek,abdömenine bakabilirsiniz antenden erkek ya da dişi belirlemek saçmadır daha doğrusu spesifik kriter değildir.Konu bittiMerhaba sitenin taşlarında buldum yuva yoktu etrafta ve yanında aynı tür erkeği olduğunu düşündüğüm kanatlıbir karınca daha vardı.
Eve getireli 3 gün oldu biraz stres yaratmış olabilirim hala yumurtlamadı
Kraliçe midir türü nedir neden yumurtlamaz önerilerinz varsa alabilirim ilk defa buluyorum çünkü.
Şimdiden teşekkürler
Ben de aynı türü sitenin taşlarında kanatlarını kaybetmiş halde buldum. 2 hafta geçti yumurtlamadı hala ama enerjisi yerinde. Sanırım bir kış uykusu gerekiyor. Kraliçe olduğuna eminim Reddit ve Discord gibi platformlarda deneyimli insanlarla birlikte doğrulamıştım.Ben hiçbir kraliçemi kış uykusuna yatırmadım gayette iyi yumurtladılar ama bazen kraliçeler kış uykusuna yatıp sonra yumurtluyorlar bence 1 2 hafta bekle yumurtlamazsa kış uykusuna yatır
Deney tüpünün sıcaklığı kaç dereceBen de aynı türü sitenin taşlarında kanatlarını kaybetmiş halde buldum. 2 hafta geçti yumurtlamadı hala ama enerjisi yerinde. Sanırım bir kış uykusu gerekiyor. Kraliçe olduğuna eminim Reddit ve Discord gibi platformlarda deneyimli insanlarla birlikte doğrulamıştım.
Oda sıcaklığı, genel olarak 15-18 araları. Şimdi Discord platformu üzerinden bazı insanlarla konuştum sıcaklığın yetersiz olduğunu ve 25-28 gerektiğini o yüzden kış uykusuna yatırmayı ve bahar da kaldırmam söylediler.Deney tüpünün sıcaklığı kaç derece
Sıcaklık düşük olduğu için yumurta bırakmıyor bence yatır kış uykusunaOda sıcaklığı, genel olarak 15-18 araları. Şimdi Discord platformu üzerinden bazı insanlarla konuştum sıcaklığın yetersiz olduğunu ve 25-28 gerektiğini o yüzden kış uykusuna yatırmayı ve bahar da kaldırmam söylediler.
Hangi dc grubuOda sıcaklığı, genel olarak 15-18 araları. Şimdi Discord platformu üzerinden bazı insanlarla konuştum sıcaklığın yetersiz olduğunu ve 25-28 gerektiğini o yüzden kış uykusuna yatırmayı ve bahar da kaldırmam söylediler.
Adı "Ant Keeping & Ethology".Hangi dc grubu
Kış uykusunu atlayarak bir şekilde tüpü sıcak tutsam olur mu? Kış uykusunu yapmamak sağlıksız bir şey mi? Şimdi reddit üzerinde de sordum bu soruyu ordan herkes deneyimlerini anlatır size de sormak istedim.Ben hiçbir kraliçemi kış uykusuna yatırmadım gayette iyi yumurtladılar ama bazen kraliçeler kış uykusuna yatıp sonra yumurtluyorlar bence 1 2 hafta bekle yumurtlamazsa kış uykusuna yatır
Kış uykusuna yatırmana gerek yok sıcaklık sağlayabilceksenKış uykusunu atlayarak bir şekilde tüpü sıcak tutsam olur mu? Kış uykusunu yapmamak sağlıksız bir şey mi? Şimdi reddit üzerinde de sordum bu soruyu ordan herkes deneyimlerini anlatır size de sormak istedim.
Reddit'dekiler yaşam döngüsüne hiç karışmaması ve eğer karışırsam bu onu ve performansını kötü etkileyebileceğini söylediler. Sanırım ben her ihtimale karşı yatırcam bunu, havalar da soğuk zaten, koysam bir kenara yatar.Kış uykusuna yatırmana gerek yok sıcaklık sağlayabilceksen
Normalde kış uykusu gerekli işçiler çok çalıştığı için kraliçede çok yumurtladığı için dinlenmeleri gerekiyor ama o kraliçe yeni uçuş yapmış dinlenmesine gerek yok 2 3 hafta sıcaklık sağla yumurtlamazsa kış uykusuna yatır
Kolonide 20 taneye kadar kraliçe bulunabiliyor, bir tanesini almanın bir zararı dokunmaz bence.Güneş banyosunu ilk defa sizden duyuyorum fakat gelişmiş bir koloniden kraliçeyi alıp işçileri ölüme terk etmenizi tavsiye etmem
Rufa, lugubris gibi bazı yapıyor ama tüm türler yapmıyor diye biliyorum kraliçe çıkmaz diye tahmin ediyorum çıksa bile kraliçeyi zaten 20 tane vardır diye varsayım yapıp alma 1 de olabilir 2 de bunu bilemeyiz bu yüzden boşver doğada olan doğada kalsınBu arada konuyla alakasız bir soru soracağım, Formica ailesinin güneş banyosu yaptığını duydum. Güneş banyosunu ne zaman yapıyorlar ve yaparlarken aralarından kraliçeyi yakalamak mümkün mü?
Bizim burada bir Formica yuvası var, 4-5 yıldır orda. Büyük ihtimalle birden fazla kraliçe vardır. İnternette bir konuşmaya şahit oldum güneş banyosu sırasında Formica kraliçesi yakalamaktan bahsediyorlardı. Zaten ben o sırada almayı düşünmüyorum sadece merak ettim, öbür seneye uçuşlar olunca kapcam bir kaç tane.Rufa, lugubris gibi bazı yapıyor ama tüm türler yapmıyor diye biliyorum kraliçe çıkmaz diye tahmin ediyorum çıksa bile kraliçeyi zaten 20 tane vardır diye varsayım yapıp alma 1 de olabilir 2 de bunu bilemeyiz bu yüzden boşver doğada olan doğada kalsın
Whatsapp "Ants & Antkeeping?" grubuyla alakası var mı?Adı "Ant Keeping & Ethology".
Hiç bilmiyorum WhatsApp grubunu ama isterseniz davet linkini verebilirim Discord'un.Whatsapp "Ants & Antkeeping?" grubuyla alakası var mı?
|