Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

kendinden döngülü teraryumlar

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

isopodları doğada görmüştüm bir taşın altında yerlerini hala hatırlıyorum bir çiyan ile birlikte yaşıyorlardı isopodları doğadan alsam sorun olur mu ki

8 Haz 2021
363
136
185
Ödüller
3
LV
2

Hocam bi terraryum girişimim olmuştu ki başarıylada tamamlanmıştı sonra iptal ettim bidahaki yapışımda bioactive bir şekilde kuracağım içerisinde canlılarda olacak bu sabah bir video izledim bence çok güzel bir video pheidole kolonisini teraryuma aktarıyor , baktığım çoğu kişide pheidoleler için yapıyor linkini atayım

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

Olma ihtimali düşük malesef. Orkide toprağı konulduğu zaman içerisinde rahatıkla dolaşabilicekleri boşluklar oluyor.
bugün bir gül dalında ve yanındaki bitkideki dallarda ve yapraklarda gördm hareketsiz ler çoğu zaman bunlar springtail mi beyaz noktalar kameram netlemiyor

Ekli dosyalar

• IMG_20210820_194222.jpg
    IMG_20210820_194222.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 347

Yustley

Media
11 Mar 2021
73
53
50
Ödüller
1
LV
1

bugün bir gül dalında ve yanındaki bitkideki dallarda ve yapraklarda gördm hareketsiz ler çoğu zaman bunlar springtail mi beyaz noktalar kameram netlemiyor
Birşey anlaşılmıyor. Ama springtail olacağını sanmıyorum gerçekten baya küçük canlılar düz telefon kamerası ile kolay kolay gözükmezler. Ve şuana kadar hiç ağac dalında bir springtaile rastlamadım. Nemli karanlık alanları seviyorlar toprağın altları bunun için gayet elverişli. Yapraklardaki beyazlıklardan bahsediyorsanız böcek pisliği v.s olabilir.

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

Birşey anlaşılmıyor. Ama springtail olacağını sanmıyorum gerçekten baya küçük canlılar düz telefon kamerası ile kolay kolay gözükmezler. Ve şuana kadar hiç ağac dalında bir springtaile rastlamadım. Nemli karanlık alanları seviyorlar toprağın altları bunun için gayet elverişli. Yapraklardaki beyazlıklardan bahsediyorsanız böcek pisliği v.s olabilir.
yaprak biti gibi görüntüleri şmdi dşarı çktm orkife toprağı aldımda springtail ler evde kaçar mı

vazonax

Pupa
10 Ağu 2021
64
36
30
LV
0

Gordugun sey muhtemeln zenktir (yaprak biti) gullerde siklikla olur hatta bir componotus türü bunlarin cikarmis oldugu sivi ile besleniyodu bakanlik o turun cogalmasi icin biseler felan yapiodu tam hatirlamiyorum ayni zamanda birde antwarioda balli su cikaran bir bocegimsi birsey var onunda yaprak biti olmasi lazim

vazonax

Pupa
10 Ağu 2021
64
36
30
LV
0

Gordugun sey muhtemeln zenktir (yaprak biti) gullerde siklikla olur hatta bir componotus türü bunlarin cikarmis oldugu sivi ile besleniyodu bakanlik o turun cogalmasi icin biseler felan yapiodu tam hatirlamiyorum ayni zamanda birde antwarioda balli su cikaran bir bocegimsi birsey var onunda yaprak biti olmasi lazim
Guller senin ise ilaclaman lazim zararli bir parazit

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

anladım saol güller benim değil şmdi yosun arıyorum da yosun toplamının bi ayrıntısı varmı koparıyormuyum dipten direkt

Yustley

Media
11 Mar 2021
73
53
50
Ödüller
1
LV
1

anladım saol güller benim değil şmdi yosun arıyorum da yosun toplamının bi ayrıntısı varmı koparıyormuyum dipten direkt
Yosunu arındırmayı unutma bu çok önemli hem kendi sağlığın için hemde kullanıcağın teraryumların sağlığı için. Burada yosunun nasıl temizleniceğini hatta nasıl üretebileceğini ögrenebilirsin. Zamanında bu videodan yararlanmıştım. Videoya like atmayıda unutma emek var. ☺

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

Yosunu arındırmayı unutma bu çok önemli hem kendi sağlığın için hemde kullanıcağın teraryumların sağlığı için. Burada yosunun nasıl temizleniceğini hatta nasıl üretebileceğini ögrenebilirsin. Zamanında bu videodan yararlanmıştım. Videoya like atmayıda unutma emek var. ☺
tamamdır teşekkür ederim birde bu teraryuma sukulent eksem uykun olurmu su isteyen çiçeklermi az su isteyen çiçekler mi ekmem gerekir ayrıca anladğım kadryla isopod ve springtailleri beslemiyicem onlar bitki ve karınca artıklarndan beslenicek sanırm

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

bu karınca bitki yosun isopodlu teraryumu pleksiden yapsam sorun olur mu acaba sağlklı olr mu illa cam mı lazm

Erastes

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,956
1,857
475
Ödüller
19
LV
5

Denk geldiğim videolarda konularda çoğunlukla pleksi veya plastik kap kullanılmıştı ama su döngüsü devirdaimi felan olacaksa cam tercih edilmeli ayrıca cam nemi uzun süre daha iyi tutacaktır

Yustley

Media
11 Mar 2021
73
53
50
Ödüller
1
LV
1

tamamdır teşekkür ederim birde bu teraryuma sukulent eksem uykun olurmu su isteyen çiçeklermi az su isteyen çiçekler mi ekmem gerekir ayrıca anladğım kadryla isopod ve springtailleri beslemiyicem onlar bitki ve karınca artıklarndan beslenicek sanırm
Nemi seven bitkiler olmalı, diğer bitkiler hızla çürüyecektir.

bu karınca bitki yosun isopodlu teraryumu pleksiden yapsam sorun olur mu acaba sağlklı olr mu illa cam mı lazm
Cam daha sağlıklı, dayanıklı ve gözlem açısındanda daha iyi. Büyük ( 3-5 litrelik ) cam kavanozlarda yaparsanız güzel bir görüntü olucaktır.

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

Nemi seven bitkiler olmalı, diğer bitkiler hızla çürüyecektir.

Cam daha sağlıklı, dayanıklı ve gözlem açısındanda daha iyi. Büyük ( 3-5 litrelik ) cam kavanozlarda yaparsanız güzel bir görüntü olucaktır.
kavanoz değilde akvaryum tarzı yapmayı düşündüm karıncalarla olanı diğerlerini kavanozlarda yapıcam

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

camdan istediğim ölçülerde bir akvaryum nerden yaptırabilirim pleksi olarak bulabildm sadece

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

bu en alt tabakaya fazla su gitsin diye çakıl taşı falan koyuyorlarmş lav kırığı koysam olurmu sizce?

Users who are viewing this thread

Üst Alt