Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Un kurtlarım öldü

chapa

Pupa
18 Haz 2024
71
26
30
LV
0

Un kurdları kabın altını deldiği için başka kaba aldım. O kaba delik açmayı unutmuşum. Odamda 1 tane kaçak un kurdu buldum ve kaba koydum. Bu tek başına çoğalabilir mi? (Bi umut)

Benzer konular

Azakcan

Pupa
Moderatör
11 Haz 2024
52
45
30
Ödüller
1
LV
1

Un kurdları kabın altını deldiği için başka kaba aldım. O kaba delik açmayı unutmuşum. Odamda 1 tane kaçak un kurdu buldum ve kaba koydum. Bu tek başına çoğalabilir mi? (Bi umut)
Çoğalacağını düşünmüyorum, un kurtları larva halinde değil böcek halinde çiftleşiyor.

chapa

Pupa
18 Haz 2024
71
26
30
LV
0

Böcek halinde yok yeni almıştım , bende tecrübesizim.Sabah uyandığımda hareket ediyolardı.Ölüleri ayırdım , diğerleride yarı canlıydı tekrar kaba koydum.Bu sefer kapağı açık bi kaptalar.Hİç biri kıpırdamıyodu sabah bazıları canlıydı.İlginç hayvanlar valla.

DracorixX1

Yumurta
5 Ağu 2024
17
5
15
LV
0

ölenler kararır buzdolabinda mı bekletiyodun, öyleyse bi süre haret etmezler bende çok hatırlamıyorum 2 sene önce bakıyodum

chapa

Pupa
18 Haz 2024
71
26
30
LV
0

Yok mutfaktaydı.Kapağı açıktı sabah kuşlara falan atarım dedim.Uyandığımda hareket ediyordu yarısı.Yarısıda dediğin gibi kararmıştı.

Muhammedmert

Yumurta
31 Tem 2024
8
4
15
LV
0

Yeni larva aldığın zaman ağızlarını açık bırak ve kendi odan varsa çekmece tarzı bir yere koy yataklıkları için en kötü 3 unu karıştır ve beyaz un kullanma 2 günde bir patates,satlatalık ve elma tarzı şeyler verirsen ölceklerini sanma ve evde kekik varsa kabın etrafına serpersen senin için daha iyi hem koku yapmaz hem mite oluşmaz ve fazla kabım varsa mesela 100 tane alırsan 25 25 bölüştür kaplar böylrlikle pupa evresine daha hızlı geçerler tabın büyükse gerek yok ama kabın küçükse çok kalabalık oldukalarında yenilme korkusu olduğu için geç pupa olurlar.

chapa

Pupa
18 Haz 2024
71
26
30
LV
0

Yeni larva aldığın zaman ağızlarını açık bırak ve kendi odan varsa çekmece tarzı bir yere koy yataklıkları için en kötü 3 unu karıştır ve beyaz un kullanma 2 günde bir patates,satlatalık ve elma tarzı şeyler verirsen ölceklerini sanma ve evde kekik varsa kabın etrafına serpersen senin için daha iyi hem koku yapmaz hem mite oluşmaz ve fazla kabım varsa mesela 100 tane alırsan 25 25 bölüştür kaplar böylrlikle pupa evresine daha hızlı geçerler tabın büyükse gerek yok ama kabın küçükse çok kalabalık oldukalarında yenilme korkusu olduğu için geç pupa olurlar.
kabın içine kekik mi koyim ? Yoksa yakın bir yere mi ? yatağımın altındalar şuan . Kabın ağzını tamamen açtım . buffalo kurduda var bakımı tamamen aynı değil mi ?

Muhammedmert

Yumurta
31 Tem 2024
8
4
15
LV
0

kabın içine kekik mi koyim ? Yoksa yakın bir yere mi ? yatağımın altındalar şuan . Kabın ağzını tamamen açtım . buffalo kurduda var bakımı tamamen aynı değil mi ?
Bufolo kurtlarını bilmiyorum kabın kenarlarına içine değil
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Küçük bir araştırma yaptım un kurdu larvalarıyla bufolo kurdu larvaları aynı kapta yaşıy bilirle ve bufolo kurtları küf,mite vs. Şeyleri yiyiyorlarmış o yüzden aynı yere koyarsan mite lardak korkmana gerek kalmaz ama larva pupa ve böcek hallerini farklı kaplara koy yoksa birbirlerini yerle yanı böcekler pupa larvalar böceklerin yumurtalarını filan.

Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt