Dinen sıkıntılar din konusunda hâla araştırmadayım ayrıca diyanet e de bu konu hakkında e posta attımçözüldükten sonra beslenebilir ama canlı yeme tepki verdikleri için beslemesi zor olur biraz
direkt neden canlı yem alamıyorsunuz
Özellikle boehmi de deneyip verim alanlar varsa veya herhangi bir türde lütfen yazsinçözüldükten sonra beslenebilir ama canlı yeme tepki verdikleri için beslemesi zor olur biraz
direkt neden canlı yem alamıyorsunuz
tam nasıl bir sıkıntı oluyor emin değilim bu canlıların yaratılışı bu şekilde diyanetin de bu konuda herhangibir açıklama yapıcağını hiç sanmamDinen sıkıntılar din konusunda hâla araştırmadayım ayrıca diyanet e de bu konu hakkında e posta attım
Hayvanın doğası bu zaten. Diyanetin e postanıza döneceğini pek sanmıyorum, dönerse de başınıza bir iş gelebilir çünkü bu canlıların beslenmesi ve satışı ülkemizde yasak.Dinen sıkıntılar din konusunda hâla araştırmadayım ayrıca diyanet e de bu konu hakkında e posta attım
doğanın dengeside böyle ilerlemekte bizim gibi bilen hobiciler olduğu sürece hayvanları iyi bir yere taşıyoruz çoğalmalarını ve tükenmemelerini sağlıyoruzgünah filan olabilir hocam dikkat edin hobi yüzünden cehenneme gitmeyin hocam maazallah. Şaka bi yana allahın bu hayvanları canlı hayvanlarla beslenicek şekilde yarattıysa sorun olmaz bence.
Kanka aynen benim hesapBen canlı yem konusunda biraz sizin gibi hassas olduğum için dediğim gibi artık tarantula, bukalemun v.b besleyemiyorum. İguana, Uromastyx species, leaf insect, kara kaplumbağası (Doğadan yakalama olmasın) gibi otçul egzotik canlıları besleyebilirsiniz. Karınca olarak tohumcul Messor species kolonisi besleyebilirsiniz.
Bence karınca, tarantula, mantis vb. Canlılar besleyenlerin sadece beslediği hayvanı besleyebilmek için canlı yem kullanması sakıncalı bir şey değil(hem insanlık hem dinsel anlamda). Çünkü bunun köpek beslemek için içeriğinde kuzu veya dana eti olan bir mama kullanmaktan farklı olduğunu düşünmüyorum. 2-3 farktan birisi mama üretimini biz yapmadığımız için hayvanları biz öldürmüyoruz, ama canlı yem kullanmak için biz öldürüyoruz.Benim düşüncem şöyle:
Biz karıncayı zevk amaçlı besliyoruz. Bu sebeple o un kurdunu da zevk amaçlı öldürüyoruz.
O yüzden asla canlı yem kullanmadım. Ölüsünü alırsanız bile o un kurdunu satmak için öldürecekleri için ve siz de buna para verdiğiniz için yine üzerinize kalır suç diye düşünüyorum.
istilacı karınca türleri dışında karınca beslemek yasak değildir bilginizeHayvanın doğası bu zaten. Diyanetin e postanıza döneceğini pek sanmıyorum, dönerse de başınıza bir iş gelebilir çünkü bu canlıların beslenmesi ve satışı ülkemizde yasak.
Uygun gelen her şey doğru veya sağlıklı olmuyor hocam. Hiçbir şey bilmeyen bir insana her şey uygun gelebilir. Diğer konularda dediklerinizi yanlış bulmuyorum sadece bu kısmı düzeltmek istedim.Hobide size hangi yöntem uygun geliyorsa onu yaparsanız daha sağlıklı bir canlı yetiştirirsiniz.
Uzun araştırmalar sonucu hem türkiye hemde dünya çapında farklı kaynakların yorumlarını okudum ve bu konuda dinen bir sakıncası olmadığına kendimce kanaat getirdim... Şimdi ise sling boy Lp arıyorum (zaten karınca besliyorum tetramorium) yamyam oldukları için proteinden yana derdim yok ama tarantula alınca un kurdu vermeye basliyacagim yorumlarınız için tesekkürler iyi hobiler...Uygun gelen her şey doğru veya sağlıklı olmuyor hocam. Hiçbir şey bilmeyen bir insana her şey uygun gelebilir. Diğer konularda dediklerinizi yanlış bulmuyorum sadece bu kısmı düzeltmek istedim.
Tarantula besleyecekseniz hamam böceği çeşitlerini de beslemenizi öneririm. Un kurdu tarantulada gelişim vb. Şeyleri yavaşlatabiliyor diye biliyorum.Uzun araştırmalar sonucu hem türkiye hemde dünya çapında farklı kaynakların yorumlarını okudum ve bu konuda dinen bir sakıncası olmadığına kendimce kanaat getirdim... Şimdi ise sling boy Lp arıyorum (zaten karınca besliyorum tetramorium) yamyam oldukları için proteinden yana derdim yok ama tarantula alınca un kurdu vermeye basliyacagim yorumlarınız için tesekkürler iyi hobiler...
un kurtları tarantulalarda gelişimi engellemekte uygun ısıyı ve uygun proteini uygulamak tarantulalarda önemlidir ısı çok sorun yaratmaz fakat uzun süre un kurdu ile beslenen bir canlıda gelişim görülmez benim gp mesela l8 fakat l5 boyundaydı. ayrıca eski konulara cevap vermezsek sevinirimTarantula besleyecekseniz hamam böceği çeşitlerini de beslemenizi öneririm. Un kurdu tarantulada gelişim vb. Şeyleri yavaşlatabiliyor diye biliyorum.
|