Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tarantula da cansız (dondurulmuş un kurdu hamam böceği türleri) ile besleme yapılırmı

marsel

Yumurta
13 Eki 2024
4
3
15
LV
0

Merhabalar öncelikle temel olarak bilgim var ve beslemeyi çok istediğim bir canlı herhangi bir şekilde dondurulmuş un kurdu veya herhangi bir canlı ölmüş, donmuş canlı ile beslemek ve bu canlıyı büyütmek mümkünmü, deneyen vs varmı...

marsel

Yumurta
13 Eki 2024
4
3
15
LV
0

çözüldükten sonra beslenebilir ama canlı yeme tepki verdikleri için beslemesi zor olur biraz
direkt neden canlı yem alamıyorsunuz
Dinen sıkıntılar din konusunda hâla araştırmadayım ayrıca diyanet e de bu konu hakkında e posta attım
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

çözüldükten sonra beslenebilir ama canlı yeme tepki verdikleri için beslemesi zor olur biraz
direkt neden canlı yem alamıyorsunuz
Özellikle boehmi de deneyip verim alanlar varsa veya herhangi bir türde lütfen yazsin

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

Dinen sıkıntılar din konusunda hâla araştırmadayım ayrıca diyanet e de bu konu hakkında e posta attım
tam nasıl bir sıkıntı oluyor emin değilim bu canlıların yaratılışı bu şekilde diyanetin de bu konuda herhangibir açıklama yapıcağını hiç sanmam

Azakcan

Pupa
Moderatör
11 Haz 2024
52
45
30
Ödüller
1
LV
1

Hayvanın doğası bu zaten. Diyanetin e postanıza döneceğini pek sanmıyorum, dönerse de başınıza bir iş gelebilir çünkü bu canlıların beslenmesi ve satışı ülkemizde yasak.

sekizli

Pupa
28 Ağu 2020
35
21
30
40
LV
0

Canlı yem kullanmayı ben de sevmiyorum. Bir zamanlar dondurulmuş un kurdu almıştım, kuru buz ile gönderim yapılıyordu. Konserve çekirge de almıştım. Brachypelma smithi tarantulam vardı, konserve çekirgeyi kabul ediyordu. Konserve çok sağlıklı gelmedi bana, dondurulmuş un kurdu katkısız olduğu için daha iyi bence. Dondurulmuş fare ile yılan beslediğim de oldu. Açıkçası bu tür canlı yem yiyen canlıları beslemiyorum artık. Dondurulmuş yem bulmak zor. Ayrıca tarantula v.b canlıları doğası gereği canlı yem ile beslemek daha sağlıklı olur, beslediğimiz canlıya da elimizden geldiği kadar iyi bakmalıyız, bakamıyorsak evde beslememeliyiz. Ben canlı yem konusunda biraz sizin gibi hassas olduğum için dediğim gibi artık tarantula, bukalemun v.b besleyemiyorum. İguana, Uromastyx species, leaf insect, kara kaplumbağası (Doğadan yakalama olmasın) gibi otçul egzotik canlıları besleyebilirsiniz. Karınca olarak tohumcul Messor species kolonisi besleyebilirsiniz.

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

un kurdu canlınızın gelişmesini önler en mantıklı seçim tartara, dubia, çekirge gibi çeşitli yemlerdir

therebellion

Pupa
Ticaret Danışmanı
21 Tem 2023
38
15
30
Ödüller
1
LV
0

günah filan olabilir hocam dikkat edin hobi yüzünden cehenneme gitmeyin hocam maazallah. Şaka bi yana allahın bu hayvanları canlı hayvanlarla beslenicek şekilde yarattıysa sorun olmaz bence.

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

günah filan olabilir hocam dikkat edin hobi yüzünden cehenneme gitmeyin hocam maazallah. Şaka bi yana allahın bu hayvanları canlı hayvanlarla beslenicek şekilde yarattıysa sorun olmaz bence.
doğanın dengeside böyle ilerlemekte bizim gibi bilen hobiciler olduğu sürece hayvanları iyi bir yere taşıyoruz çoğalmalarını ve tükenmemelerini sağlıyoruz :)

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Benim düşüncem şöyle:
Biz karıncayı zevk amaçlı besliyoruz. Bu sebeple o un kurdunu da zevk amaçlı öldürüyoruz.
O yüzden asla canlı yem kullanmadım. Ölüsünü alırsanız bile o un kurdunu satmak için öldürecekleri için ve siz de buna para verdiğiniz için yine üzerinize kalır suç diye düşünüyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben canlı yem konusunda biraz sizin gibi hassas olduğum için dediğim gibi artık tarantula, bukalemun v.b besleyemiyorum. İguana, Uromastyx species, leaf insect, kara kaplumbağası (Doğadan yakalama olmasın) gibi otçul egzotik canlıları besleyebilirsiniz. Karınca olarak tohumcul Messor species kolonisi besleyebilirsiniz.
Kanka aynen benim hesap :ROFLMAO:

Son düzenleme:

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
399
337
275
Ödüller
6
LV
3

Benim düşüncem şöyle:
Biz karıncayı zevk amaçlı besliyoruz. Bu sebeple o un kurdunu da zevk amaçlı öldürüyoruz.
O yüzden asla canlı yem kullanmadım. Ölüsünü alırsanız bile o un kurdunu satmak için öldürecekleri için ve siz de buna para verdiğiniz için yine üzerinize kalır suç diye düşünüyorum.
Bence karınca, tarantula, mantis vb. Canlılar besleyenlerin sadece beslediği hayvanı besleyebilmek için canlı yem kullanması sakıncalı bir şey değil(hem insanlık hem dinsel anlamda). Çünkü bunun köpek beslemek için içeriğinde kuzu veya dana eti olan bir mama kullanmaktan farklı olduğunu düşünmüyorum. 2-3 farktan birisi mama üretimini biz yapmadığımız için hayvanları biz öldürmüyoruz, ama canlı yem kullanmak için biz öldürüyoruz.

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

Hayvanın doğası bu zaten. Diyanetin e postanıza döneceğini pek sanmıyorum, dönerse de başınıza bir iş gelebilir çünkü bu canlıların beslenmesi ve satışı ülkemizde yasak.
istilacı karınca türleri dışında karınca beslemek yasak değildir bilginize

Neokles

Yumurta
22 Ağu 2022
3
1
15
LV
0

Ben zamanında un kurdunu parçalar şeklinde veriyordum ve canlı olmuyordu verdiğim yemler. Yemesinde sorun olmuyordu ve kabuk atıyordu. Üstteki yorumları okuyunca insanların farklı hassasiyetlerinin olduğunu gördüm. Hobide size hangi yöntem uygun geliyorsa onu yaparsanız daha sağlıklı bir canlı yetiştirirsiniz ve bu bakımdan zevk alırsınız. İyi hobiler.

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
32
30
LV
0

Hayatı bu kadar takarsanız manyak olursunuz bazı şeyleri fazla düşünmemek lazım :)

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
399
337
275
Ödüller
6
LV
3

Hobide size hangi yöntem uygun geliyorsa onu yaparsanız daha sağlıklı bir canlı yetiştirirsiniz.
Uygun gelen her şey doğru veya sağlıklı olmuyor hocam. Hiçbir şey bilmeyen bir insana her şey uygun gelebilir. Diğer konularda dediklerinizi yanlış bulmuyorum sadece bu kısmı düzeltmek istedim.

marsel

Yumurta
13 Eki 2024
4
3
15
LV
0

Uygun gelen her şey doğru veya sağlıklı olmuyor hocam. Hiçbir şey bilmeyen bir insana her şey uygun gelebilir. Diğer konularda dediklerinizi yanlış bulmuyorum sadece bu kısmı düzeltmek istedim.
Uzun araştırmalar sonucu hem türkiye hemde dünya çapında farklı kaynakların yorumlarını okudum ve bu konuda dinen bir sakıncası olmadığına kendimce kanaat getirdim... Şimdi ise sling boy Lp arıyorum (zaten karınca besliyorum tetramorium) yamyam oldukları için proteinden yana derdim yok ama tarantula alınca un kurdu vermeye basliyacagim yorumlarınız için tesekkürler iyi hobiler...

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
399
337
275
Ödüller
6
LV
3

Uzun araştırmalar sonucu hem türkiye hemde dünya çapında farklı kaynakların yorumlarını okudum ve bu konuda dinen bir sakıncası olmadığına kendimce kanaat getirdim... Şimdi ise sling boy Lp arıyorum (zaten karınca besliyorum tetramorium) yamyam oldukları için proteinden yana derdim yok ama tarantula alınca un kurdu vermeye basliyacagim yorumlarınız için tesekkürler iyi hobiler...
Tarantula besleyecekseniz hamam böceği çeşitlerini de beslemenizi öneririm. Un kurdu tarantulada gelişim vb. Şeyleri yavaşlatabiliyor diye biliyorum.

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

Tarantula besleyecekseniz hamam böceği çeşitlerini de beslemenizi öneririm. Un kurdu tarantulada gelişim vb. Şeyleri yavaşlatabiliyor diye biliyorum.
un kurtları tarantulalarda gelişimi engellemekte uygun ısıyı ve uygun proteini uygulamak tarantulalarda önemlidir ısı çok sorun yaratmaz fakat uzun süre un kurdu ile beslenen bir canlıda gelişim görülmez benim gp mesela l8 fakat l5 boyundaydı. ayrıca eski konulara cevap vermezsek sevinirim :)

Users who are viewing this thread

Üst Alt