Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

2 ay sonra yumurtlayan messor

hekim

Yumurta
7 Kas 2024
28
6
15
LV
0

Merhabalar 2 ay önce bulduğum 2 messor kraliçesi var. 1.si normal şekilde yumurtladı ve işçileri çıktı ama 2.si daha yeni yumurtladı. Sorum şu? = yeni yumurtlamış kraliçem 2 aydır besleme yapılmadı bende bugün besleyeyim artık diye baktığımda yumurtadını gördüm neyapmalıyım beslemelimiyim yoksa kendi depoladığı yetermi

sametdevek

Yumurta
5 Ocak 2025
19
6
15
28
LV
0

Bence artık kraliçeyi beslemeye başlamanız iyi olur. Yumurtladığına göre enerjiye ihtiyaç duyabilir. Küçük miktarlarda tohum (kinoa, chia, keten tohumu gibi) ve protein için un kurdu ya da küçük böcekler verebilirsiniz. Şekerli ya da ballı su da enerji takviyesi olabilir ama çok az verin. Besinleri yavaşça, yuvasına yakın bir yere koyun ve kraliçeyi rahatsız etmeyin.

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Merhabalar 2 ay önce bulduğum 2 messor kraliçesi var. 1.si normal şekilde yumurtladı ve işçileri çıktı ama 2.si daha yeni yumurtladı. Sorum şu? = yeni yumurtlamış kraliçem 2 aydır besleme yapılmadı bende bugün besleyeyim artık diye baktığımda yumurtadını gördüm neyapmalıyım beslemelimiyim yoksa kendi depoladığı yetermi
Messorların 6 aya kadar besinsiz durabildiklerini söylemişti forumdan biri, gerek yok aslında, ben bendeki messoru 4 ay sadece şekerli su ile işçilerini çıkartmıştım, eğer çok endişeliyseniz 6 7 günde bir şekerli su damlatabilirsiniz, onun dışında o kadar da endişe edilicek bi durum değil

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
409
341
275
Ödüller
7
LV
3

Kış uykusuna yatırdıysanız besleme çok da gerekli değil, eğer yatırmadıysanız besleme yapabilirsiniz. Ama bilin ki iki türlü de canlı yem ile besleme yapmak daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt