Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Doğadan alınan dekorlarda sterilizasyon

10 Eyl 2023
118
62
75
LV
0
 
Doğadan alınan ağaç kovuğu, ağaç kökü, ağaç dalı, taş gibi dekorlar nasıl dezenfekte, steril hala getirilir ?

Öncelikle doğadan alınan ağaç ve taş gibi dekorları doğadan aldığınız gibi ASLA KULLANMAYINIZ. Sebebi ise şudur;Doğadan alınan bu tür dekorlar üzerinde küf, mikrop, bakteri içerdiği için mite sorununa yol açabilir. Bu yüzden sterilizasyon işlemi uygulanmalıdır. Uygulanmadan teraryumun içinde bulundurulursa canlınız fazlasıyla zarar görebilir.

Ve asıl konumuza gelelim Doğadan alınan dekorlar nasıl dezenfekte, sterilizasyon işlemi uygulanır ?

Öncelikle doğadan alınan dekoru 2 işlemden geçirmeniz gerekmektedir.

1.İşlem (Haşlama) :Öncelikle doğadan alınan dekoru yaklaşık 15-20 dakika boyunca kesintisiz haşlamalısınız burada işlemin amacı dekoru kirinden ve olabildiğince mikrop, bakteri, küften aşındırmaktır.

2. Ve son işlem(Fırınlama) :Dekoru 15-20 dakika haşladık ve kirlerinden aşındırdıktan sonra sıradaki yani, asıl işlemimiz mikrop ve bakteriyi yok etmek olacaktır. Fırın 5 dakika önceden 200C° de ısınmalıdır ve haşlanan dekoru kurutup fırında 5 dakika 200C° de pişirilmelidir (ağaç dekorlarını 5 dakika'dan fazla fırında pişirmeyiniz yanabilir). Bakteri ve mikrop %90 yok olacaktır.

**NOT:Özellikle ağaç dekorlarına çok dikkat edilmelidir sebebi teraryum da nem'den dolayı küf yapabilir. Akvaryum için ise ağaç dalları suyun bozulmasına yol açabilir.

Bu rehber kendi bilgilerim ve deneyimlerime göre yazılmıştır izinsiz ALINTI YAPMAYINIZ
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt