Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Doğadan koloni alma

Emre Günsan

Asker
6 Haz 2020
322
131
185
Ödüller
3
LV
2
 
Arkadaşlar merhaba. temnothorax exilis cinsini görüntü olarak çok hoş buluyorum. ayrıca birkaç yüz işciden fazlalaşmaması tüpten formikaryuma geçirmeyi mantıklı kılmıyor.
internette bu türü yakalamak için ormanda vs yerdeki kuru dalları kırıp içinde arayan bir video gördüm. ve bir tane bulup götüyüyordu vs.
bu tür mayıs gibi uçuşu bittiği için 1-2 işcili ve ya pupalı bir kraliçeyi bu şekilde bulursam , ve test tüpüne alırsam ortam değişikliğinden zarar görür mü ? çünkü genelde doğadan alınan krarınca kolonilerinde işci ölümleri oluyor. bilir kişiler cevaplarsa sevinirim. ( galiba bu yakalama sistemi bazı crematogaster ler içinde uygulanıyor )
 

Benzer konular

Emre Günsan

Asker
6 Haz 2020
322
131
185
Ödüller
3
LV
2
 
Biraz karmaşık olmuş. kısaca demek istediğim doğadan alınan koloniler zarar görüyor ama daha sistemi oturmamış 1-2-3 işcili koloniler alınırsa gene sıkıntı yaşanırmı.
 

Thordius

Süper Majör
Deneyimli Hobici
26 Ocak 2020
136
146
140
Ödüller
2
LV
1
 
Yapmış olduğumuz işin keyif için olduğunu unutmamamız lazım. Doğadaki düzene müdahale ederek göç yolunu bile değiştirmeyi başaran insanoğlu karınca nüfusunun azalması konusunda da betonlaşma ile elinden geleni yapıyor.Doğada oturmuş olan bir koloniyi yaşama şansı minimum seviyede dahi olsa edinip doğadan koparmak düzenin bozulması konusunda ateşe bir odun daha atmak ile aynı seviyededir. Bu sebep ile doğadaki kolonileri yada yeni oturmaya çalışan kolonilere müdahale yerine uçuş takibi yada bir sonraki yıl uçuşta yakalama ümidinizi kaybetmemeniz ümidi ile hobiye devam etmenizdir.
Doğaya saygınız olduğu sürece size karşılığını misli olarak vereceğinden kuşkunuz olmasın.

saygılarımla.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt