Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Eve gelen misafir...

fUpsY.png

Ömer Faruk Karanfil

Kraliçe
Deneyimli Hobici
16 Haz 2020
570
445
325
Ödüller
8
LV
3

Ben lasius sp. diyorum ufacık hayvan, zaten kanatlarındaki kararıklık lasiusum diye bağırıyor
1722622814761.png

Begonza

Alate
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
332
264
225
Ödüller
6
LV
3

Cinsi büyük ihtimalle Camponotus bile değil. Parazitik bir lasius olduğunu düşünüyorum. Ayrıca fotoğraflardan tür tespiti yapılamaz kraliçenin gözünün boyu, yanağındaki kıl sayısı bile türü etkiliyor, sadece görünüşü benziyordur ve bence benzemiyor bile.

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
36
18
15
LV
0

Ticari bir getiri düşünmediğim ve hobide yeni olduğum için tür olayına çok takılmıyorum çünkü karınca beslemek istiyorum.. Deneyim tecrübe edindikce türlerin detaylıca araştırmasını yaparım mutlaka.. Şimdilik bana kraliçe olması işçi çıkarması ve besleme yapmam yeterli olacaktır.

F0RM1CA

Kraliçe
Deneyimli Hobici
12 Tem 2024
603
310
325
Ödüller
8
LV
3

Zaten ben de kesin şu tür gibi demedim, yalnızca bir tahmin.

Begonza

Alate
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
332
264
225
Ödüller
6
LV
3

Ticari bir getiri düşünmediğim ve hobide yeni olduğum için tür olayına çok takılmıyorum çünkü karınca beslemek istiyorum.. Deneyim tecrübe edindikce türlerin detaylıca araştırmasını yaparım mutlaka.. Şimdilik bana kraliçe olması işçi çıkarması ve besleme yapmam yeterli olacaktır.
Parazitik Lasius türleri işçi çıkarabilmek için başka bir Lasius kolonisine ihtiyaç duyar. Lasius koloniniz yok ise salmanız daha iyi olacaktır.

fU3Et.png
fI4wM.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt