Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Hangi saatlerde uçuş olur =?

chapa

Pupa
18 Haz 2024
71
26
30
LV
0

1) Bu ay hangi cinslerin uçuşu olur =?
2) Bazı türler gece bazıları gündüz uçuyormuş sanırsam hangi türler gece hangi türler gündüz uçuş yapar =?
3) Gündüz ve gece hangi saatte kraliçe aramaya çıkmalıyım ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

1 Ağu 2024
128
147
105
Ödüller
2
LV
1

1. Sorunun cevabı:
Messor (Özellikle Messor structor)
Tetramorium
Formica
Camponotus
Lasius

2. Sorununun cevabı:
Gece uçuşu yapan karıncalar
:

Camponotus gece uçuş yapar.
Tetramorium bazı türleri gece uçar.
Lasius niger gibi türler de genellikle akşam saatlerinde veya gece uçarlar.

Gündüz uçuşu yapan karıncalar:

Messor türleri (özellikle Messor structor) genellikle öğleden sonra uçuş yapar.
Formica cinsinin bazı türleri gündüz uçuşları var. (Ben böyle biliyorum)
Solenopsis ve bazı Pheidole türleri de gündüz uçabilir.

1. Kraliçe aramaya çıkılacak saatler:
  2. Gündüz uçuşu için: Genellikle sıcak, nemli bir havada aramak gerekir.. Öğleden sonra saat 14:00 - 17:00 arasında bakabilirsin. Yağmurdan sonra, hava nemli olduğunda bu saatler uygundur.
  3. Gece uçuşu için: Akşam saat 21:00'dan sonra, gece yarısına kadar (00:00) kraliçeler uçabilir. Gece boyunca nem oranı yüksek ve rüzgarın az olduğu zamanlar uygundur.
Her iki zamanda da yağmur sonrası nemli ve rüzgarsız günler, kraliçe aramak için uygundur. İyi Hobiler

chapa

Pupa
18 Haz 2024
71
26
30
LV
0

1. Sorunun cevabı:
Tetramorium
Formica
Camponotus
Lasius

2. Sorununun cevabı:
:

2. Gündüz uçuşu için: Genellikle sıcak, nemli bir havada aramak gerekir.. Öğleden sonra saat 14:00 - 17:00 arasında bakabilirsin. Yağmurdan sonra, hava nemli olduğunda bu saatler uygundur.
  3. Gece uçuşu için: Akşam saat 21:00'dan sonra, gece yarısına kadar (00:00) kraliçeler uçabilir. Gece boyunca nem oranı yüksek ve rüzgarın az olduğu zamanlar uygundur.
Her iki zamanda da yağmur sonrası nemli ve rüzgarsız günler, kraliçe aramak için uygundur. İyi Hobiler
Teşekkürler. Ben kendime belli Bi güzergah belirledim. 4 park 1 otopark içeren. Bu ay solenopsis, messor, crematogaster buldum. Diğer türlere rastlamadım. Güzargahımdan dolayı mı yoksa uçuş olmadığı için mi rastlamadım sizce?

ETHICET

Yumurta
1 Ağu 2024
10
6
15
LV
0

Merhabalar.
İstanbul'da ikamet ediyorum. Hobiyi uzun süredir takip ediyorum fakat aranıza yeni katıldım.
Günlerdir özellikle messor bulmak için uğraşıyorum. Bildiğim büyük koloniler var, yakınlarına gidip arama yapıyorum fakat bir türlü bulmak nasip olmadı. Biraz şans işi sanırım . Geçen hafta Solenopsis buldum evimin yakınlarında, fakat benim aklım halen messor da :)
İnşallah uçuşlar sonlanmadan bulabilirim.
Bu arada geçen hafta sonu doğa gezisinde karşılaştığım çok ilginç mantis türünü de paylaşayım . Yaklaşık boyu 3,5 cm - 4 cm
WhatsApp Image 2024-09-17 at 11.49.49.jpeg

chapa

Pupa
18 Haz 2024
71
26
30
LV
0

1 hafta yağmur vardı deli gibi aradım 1 messor, 4 crematogaster, 2 solenopsis buldum. Bulduğum messoru büyük kolonilerin olduğu yerde bulmadım. Kesinlikle şans işi olduğu düşünüyorum. Bende hobide yeniyim. Umarım bulursun.

ETHICET

Yumurta
1 Ağu 2024
10
6
15
LV
0

1 hafta yağmur vardı deli gibi aradım 1 messor, 4 crematogaster, 2 solenopsis buldum. Bulduğum messoru büyük kolonilerin olduğu yerde bulmadım. Kesinlikle şans işi olduğu düşünüyorum. Bende hobide yeniyim. Umarım bulursun.
Çok teşekkür ederim

ichbincinar

Yumurta
7 Ağu 2024
6
3
15
LV
0

Merhabalar.
İstanbul'da ikamet ediyorum. Hobiyi uzun süredir takip ediyorum fakat aranıza yeni katıldım.
Günlerdir özellikle messor bulmak için uğraşıyorum. Bildiğim büyük koloniler var, yakınlarına gidip arama yapıyorum fakat bir türlü bulmak nasip olmadı. Biraz şans işi sanırım . Geçen hafta Solenopsis buldum evimin yakınlarında, fakat benim aklım halen messor da :)
Bu arada geçen hafta sonu doğa gezisinde karşılaştığım çok ilginç mantis türünü de paylaşayım . Yaklaşık boyu 3,5 cm - 4 cm Ekli dosyayı görüntüle 32092
Ağustos ayının ortasından Eylül 12'sine kadar neredeyse her gün kraliçe aradım, çok şaşıracaksınız ki okulda öylesine arkadaşımla gezerken beton alanda en az 30 tane messor kraliçe buldum. Gerçekten aşırı şans işi

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

1. Sorunun cevabı:
Tetramorium
Formica
Camponotus
Lasius

2. Sorununun cevabı:
:

Kanka GPT den mi yazdın. :ROFLMAO:
Bir de dediklerinden formica campo lasius falan azaldı onlar. Geçen yolda bir tetra gördüm ama bu ay çoğunlukla messorlar uçar.

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

1.messor
2. biraz tetramorium
3.yüzde 1 ihtimalle arkadaşın dediği cinsler

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
409
341
275
Ödüller
7
LV
3

Şuan Messor, Camponotus, Crematogaster (C. Lorteti uçuşları azaldı diğer türlerin başladı), Solenopsis, Myrimecina graminicola, Trichomyrmex perplexus, Hyponera ochracea uçuşları var başka cinslerin de uçuşları vardır ama ben kendi gördüklerimi ve insanların bulduklarını yazdım. Son üçü Türkiye genelinde daha nadir bu arada.

chapa

Pupa
18 Haz 2024
71
26
30
LV
0

Şuan Messor, Camponotus, Crematogaster (C. Lorteti uçuşları azaldı diğer türlerin başladı), Solenopsis, Myrimecina graminicola, Trichomyrmex perplexus, Hyponera ochracea uçuşları var başka cinslerin de uçuşları vardır ama ben kendi gördüklerimi ve insanların bulduklarını yazdım. Son üçü Türkiye genelinde daha nadir bu arada.
Hocam gece uçan lar hangileri?

akbltcan1

Süper Majör
19 Nis 2021
258
65
110
Ödüller
2
LV
1

Merhabalar.
Bu arada geçen hafta sonu doğa gezisinde karşılaştığım çok ilginç mantis türünü de paylaşayım . Yaklaşık boyu 3,5 cm - 4 cm Ekli dosyayı görüntüle 32092
Empusa gördüğün mantis, çok güzel tür ama yapay ortamda bakılamıyor tam

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
409
341
275
Ödüller
7
LV
3

Gece uçan türlerden Pheidole cinsini unutmuşum, Pheidole cinsi sabah vakti bulunamaz denilebilir.

Users who are viewing this thread

Üst Alt