| Benzer konular | Forum | Tarih | |||
|---|---|---|---|---|---|
| F | Hangi tür acaba | Tür / Cins Sorgulama | 3 | 766 | |
| E | Kraliçe mi kraliçeyse hangi tür | Tür / Cins Sorgulama | 1 | 301 | |
|
|
Bu hangi tür nasıl bakılır | Tür / Cins Sorgulama | 2 | 392 | |
| B | Kraliçe mi? hangi tür acaba? | Tür / Cins Sorgulama | 1 | 774 | |
| B | Hangi karınca | Tür / Cins Sorgulama | 3 | 991 |
Teşekkürler. Ben kendime belli Bi güzergah belirledim. 4 park 1 otopark içeren. Bu ay solenopsis, messor, crematogaster buldum. Diğer türlere rastlamadım. Güzargahımdan dolayı mı yoksa uçuş olmadığı için mi rastlamadım sizce?1. Sorunun cevabı:
Messor (Özellikle Messor structor)
Tetramorium
Formica
Camponotus
Lasius
2. Sorununun cevabı:
Gece uçuşu yapan karıncalar:
Camponotus gece uçuş yapar.
Tetramorium bazı türleri gece uçar.
Lasius niger gibi türler de genellikle akşam saatlerinde veya gece uçarlar.
Gündüz uçuşu yapan karıncalar:
Messor türleri (özellikle Messor structor) genellikle öğleden sonra uçuş yapar.
Formica cinsinin bazı türleri gündüz uçuşları var. (Ben böyle biliyorum)
Solenopsis ve bazı Pheidole türleri de gündüz uçabilir.
Her iki zamanda da yağmur sonrası nemli ve rüzgarsız günler, kraliçe aramak için uygundur. İyi Hobiler
- Kraliçe aramaya çıkılacak saatler:
- Gündüz uçuşu için: Genellikle sıcak, nemli bir havada aramak gerekir.. Öğleden sonra saat 14:00 - 17:00 arasında bakabilirsin. Yağmurdan sonra, hava nemli olduğunda bu saatler uygundur.
- Gece uçuşu için: Akşam saat 21:00'dan sonra, gece yarısına kadar (00:00) kraliçeler uçabilir. Gece boyunca nem oranı yüksek ve rüzgarın az olduğu zamanlar uygundur.
Çok teşekkür ederim1 hafta yağmur vardı deli gibi aradım 1 messor, 4 crematogaster, 2 solenopsis buldum. Bulduğum messoru büyük kolonilerin olduğu yerde bulmadım. Kesinlikle şans işi olduğu düşünüyorum. Bende hobide yeniyim. Umarım bulursun.
Ağustos ayının ortasından Eylül 12'sine kadar neredeyse her gün kraliçe aradım, çok şaşıracaksınız ki okulda öylesine arkadaşımla gezerken beton alanda en az 30 tane messor kraliçe buldum. Gerçekten aşırı şans işiMerhabalar.
İstanbul'da ikamet ediyorum. Hobiyi uzun süredir takip ediyorum fakat aranıza yeni katıldım.
Günlerdir özellikle messor bulmak için uğraşıyorum. Bildiğim büyük koloniler var, yakınlarına gidip arama yapıyorum fakat bir türlü bulmak nasip olmadı. Biraz şans işi sanırım . Geçen hafta Solenopsis buldum evimin yakınlarında, fakat benim aklım halen messor da
İnşallah uçuşlar sonlanmadan bulabilirim.
Bu arada geçen hafta sonu doğa gezisinde karşılaştığım çok ilginç mantis türünü de paylaşayım . Yaklaşık boyu 3,5 cm - 4 cm Ekli dosyayı görüntüle 32092
Kanka GPT den mi yazdın.1. Sorunun cevabı:
Messor (Özellikle Messor structor)
Tetramorium
Formica
Camponotus
Lasius
2. Sorununun cevabı:
Gece uçuşu yapan karıncalar:
Camponotus gece uçuş yapar.
Tetramorium bazı türleri gece uçar.
Lasius niger gibi türler de genellikle akşam saatlerinde veya gece uçarlar.
Gündüz uçuşu yapan karıncalar:
Messor türleri (özellikle Messor structor) genellikle öğleden sonra uçuş yapar.
Formica cinsinin bazı türleri gündüz uçuşları var. (Ben böyle biliyorum)
Solenopsis ve bazı Pheidole türleri de gündüz uçabilir.
Her iki zamanda da yağmur sonrası nemli ve rüzgarsız günler, kraliçe aramak için uygundur. İyi Hobiler
- Kraliçe aramaya çıkılacak saatler:
- Gündüz uçuşu için: Genellikle sıcak, nemli bir havada aramak gerekir.. Öğleden sonra saat 14:00 - 17:00 arasında bakabilirsin. Yağmurdan sonra, hava nemli olduğunda bu saatler uygundur.
- Gece uçuşu için: Akşam saat 21:00'dan sonra, gece yarısına kadar (00:00) kraliçeler uçabilir. Gece boyunca nem oranı yüksek ve rüzgarın az olduğu zamanlar uygundur.
Hocam sadece crematogaster buluyorum akşamları. Başka türlerin üçüşü mu yok.Kanka GPT den mi yazdın.
Bir de dediklerinden formica campo lasius falan azaldı onlar. Geçen yolda bir tetra gördüm ama bu ay çoğunlukla messorlar uçar.
Hocam gece uçan lar hangileri?Şuan Messor, Camponotus, Crematogaster (C. Lorteti uçuşları azaldı diğer türlerin başladı), Solenopsis, Myrimecina graminicola, Trichomyrmex perplexus, Hyponera ochracea uçuşları var başka cinslerin de uçuşları vardır ama ben kendi gördüklerimi ve insanların bulduklarını yazdım. Son üçü Türkiye genelinde daha nadir bu arada.
Camponotus'ların bazıları gece uçuyor. Solenopsis kraliçelerini gece vakti bulmuştum ama gündüz bulan da var, yani kesin bir şey söylenemez.Hocam gece uçan lar hangileri?
şu ana kadar yalnızca camponotus festai türü ve aphaenogaster sp.'leri gece uçarken gördümHocam gece uçan lar hangileri?
Empusa gördüğün mantis, çok güzel tür ama yapay ortamda bakılamıyor tamMerhabalar.
İstanbul'da ikamet ediyorum. Hobiyi uzun süredir takip ediyorum fakat aranıza yeni katıldım.
Günlerdir özellikle messor bulmak için uğraşıyorum. Bildiğim büyük koloniler var, yakınlarına gidip arama yapıyorum fakat bir türlü bulmak nasip olmadı. Biraz şans işi sanırım . Geçen hafta Solenopsis buldum evimin yakınlarında, fakat benim aklım halen messor da
İnşallah uçuşlar sonlanmadan bulabilirim.
Bu arada geçen hafta sonu doğa gezisinde karşılaştığım çok ilginç mantis türünü de paylaşayım . Yaklaşık boyu 3,5 cm - 4 cm Ekli dosyayı görüntüle 32092
|