Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Isıtıcı ped

Bekiroww

Media
21 Kas 2020
70
10
50
LV
0

❀mia

Kraliçe
27 Eyl 2020
736
333
325
Ödüller
8
LV
3

Hocam bu işler riske gelmez bence internetten alın arkadaş link atmış zaten :)

pokerkai

Media
30 Ara 2020
68
23
50
LV
0

Bekiroww

Media
21 Kas 2020
70
10
50
LV
0

burdan almıştım ücretsiz kargo vardı ama şuan kargo ücreti alıyorlar
Bende gördüm bunu 25 lira bide kargo 35 olur ya sen kullanmıyorsan napcan atcan mı çöpe
Bide şeyi duydum cemre memre düşmüş havalar sıcaklıcak diyorlar ped almaktan vaz geçiçem galiba

fisher_

Yumurta
27 Mar 2025
4
0
5
LV
0

1 tane işçisiz yumurtasız messorum var1 ayda kış uykusuna yatırdım sonra havalar 25 derece oldu antalya için söylüyorum havalar sıcak olunca çıkardım kış uykusundan bu sefer antalya 0a düştü falan şuan 15 20 derece artık da yumurtlamasını istiyorum içşi falan çünkü burda havalar 25 30 olana kadar çıok zaman var neyse sıcaklık sağlamak istiyorum onun in ısıtıcı pedler buldum 10 cm flaan kargoyla 22 tl
Ama şu da var elimde ısıtıcı ped için malzemeler var yani
bu videodan bakarak yapmayı düşünüyorum sizce sağlıklı güvenli olur mu ya da önerdiğiniz ısıtıcı ped var mı iyi günler.

Bu arada, eğer oyun aralarında biraz mola vermek isterseniz, mesela CS2 için cs2 kasa açma sitesi gibi platformlardan da kısa bir eğlence alabilirsiniz.
Merhaba! Öncelikle, messorunuzun sağlıklı yumurtlaması ve stres yaşamaması için sıcaklık ve nem çok önemli. Kış uykusundan çıkardıktan sonra ani sıcaklık değişimleri koloniyi strese sokabilir. Antalya’da şu anki 15–20°C, yumurtlama için biraz düşük olabilir, ama kademeli olarak sıcaklığı artırmak en iyisi.

Isıtıcı ped kullanımı mantıklı bir çözüm, ancak doğal ve güvenli bir şekilde uygulanması çok önemli. Videodaki gibi kendi malzemelerinizle bir ped yapmak mümkün ama dikkat etmeniz gerekenler:

• Pedin sıcaklığı sabit ve kontrollü olmalı (yaklaşık 28–30°C civarı, koloninin bulunduğu ortam için güvenli).
  • Elektrik veya kısa devre riski olmamalı.
  • Ped doğrudan yuva veya karıncaya temas etmemeli; bir karton veya ince bir tabaka ile araya mesafe bırakılabilir.

Alternatif olarak hazır, düşük voltajlı ve termostatlı ısıtıcı pedler daha güvenli olur. Bunlar özellikle küçük koloniler için daha öngörülebilir ve güvenli sıcaklık sağlar.

Özetle: Kendi pedinizi yapabilirsiniz ama güvenlik ve sıcaklık kontrolüne dikkat edin; hazır termostatlı pedler daha güvenli bir seçenek.

İstersen ben sana 15–20°C’den yumurtlama sıcaklığına kademeli geçiş için pratik bir plan da önerebilirim. Bunu ister misin?

Users who are viewing this thread

Üst Alt