Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Karıncaların Gelişimleri İçin Varsayımlar

ESahin

Yumurta
4 Haz 2021
3
5
15
LV
0
 
Selamlar,

Aklıma takılan birkaç husus adına bir takım varsayımlarda bulunacağım.

Karıncaların Yumurta - Larva ve Pupa olmak üzere 3 evresinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat karıncanın gelişimi bu üç evrede hangi durumlara bağlı olarak değişiklik gösteriyor.
Bir varsayım örnek vermek gerekirse. Aynı evrelere sahip diğer böceklerde Larva hariç diğer evrelerin hiç birinde dışarıdan herhangi bir besin alımı olmuyor. Kraliçenin yalnız olduğu ilk işçi çıkmasına kadar olan süre için;

Yumurtlama : Kraliçenin stres düzeyinin oldukça belirgin olduğu, yuva düzeni, nem ve sıcaklığın direkt etkilediği dönem.

Yumurta: Gelişiminde Kraliçenin streste olup olmadığının ve bunun gibi durumların doğrudan hiç etkisinin olmadığı (stres altında yumurtaların yenmesi hariç), sadece nem ve sıcaklık faktörlerinin gelişim süresinde direk etkili olduğu dönem.

Larva: Kraliçenin larvaların beslenmesi ile direkt ilgili, stres faktörünün önemli olduğu, bunun yanında sıcaklık ve nem faktörlerinin de önemli olduğu, gelişim süresinde kraliçenin etken olduğu dönem.

Pupa: Pupa döneminde dışarıdan herhangi bir besin almadığı için kraliçenin herhangi bir etkisinin olmadığı ( Koza veya pupa zarının yırtılması hariç), sadece nem ve sıcaklığın gelişim süresinde etkili olduğu dönem.

Yukarıdaki hiç bir bilginin doğrulu kesin değildir. Beyin fırtınası yapmak adına düzenlenmiştir. Tartışmaların sonucunda hobiciler için yumurtalarım neden gelişmiyor, larvalarım neden ölüyor, pupalarım neden gelişmiyor gibi soruların yanıt bulması hedeflenmiştir.

A: Yumurtalarım gelişmiyor.
B: Çünkü çok sık kontrol edip strese sokuyorsun.

Yukarıdaki diyaloglar gerçekten yanlış olabilir mi :):)

Mutlu hobiler.
 

Benzer konular

Lasius

Majör
8 Ocak 2021
139
70
75
Ödüller
1
LV
1
 
.

Larva: Kraliçenin larvaların beslenmesi ile direkt ilgili, stres faktörünün önemli olduğu, bunun yanında sıcaklık ve nem faktörlerinin de önemli olduğu, gelişim süresinde kraliçenin etken olduğu dönem.
çok güvenilir bi youtube kanalında (yabancı zaten anlamıştır çoğu hobici) larva evresin ilk ve tek tuvaletini yapıyorlar diye geçiyor belkide yanlıştır ama ekleyin
derim, çok güzel hazırlamışsınız teşekkürler
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt